Απαραίτητα τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων για τον Μουζάλα

Που ήσουν Αμυγδαλέζα που' λεγες πως θα γινόμουν άλλος...

| 31/03/2017

Nέα στροφή 180 μοιρών από τον υπουργό για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος τώρα όχι μόνο τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης, δηλαδή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, αλλά τα θεωρεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την διαδικασία ασύλου, την οποία με την σειρά του παραπέμπει στις ρατσιστικές καλένδες της ΕΕ.

«Προϋπόθεση για να λειτουργήσει το άσυλο είναι η δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών. Καλούμαστε να ξαναδούμε, κάτω από καινούργια ωριμότητα, το ζήτημα». Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν στην Βουλή, με αφορμή σχετική ερώτηση για την δημιουργία ενός νέου στρατοπέδου συγκέτρωσης στην Χίο.

giannis-mouzalas Παραμένοντας ο μόνος πιστός σε μια κενή νοήματος και σίγουρα ανθρωπιάς συμφωνία, αυτή της ΕΕ με τον Ερντογάν, ο Μουζάλας δεσμεύτηκε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να καλέσει σε σύσκεψη όλους του εμπλεκόμενους φορείς, την περιφερειάρχη, το δήμαρχο Χίου και τους τοπικούς βουλευτές, ώστε να εξετάσουν μαζί, όπως είπε, όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και να δοθεί λύση, για τους μετανάστες στη Χίο. Το τι είδους λύση έχει κατά νου είναι πλέον εξόφθαλμο.

6EEDAD7DDFED65B99B465DA9CCA6CE2C

Την ίδια στιγμή, σε μια έξαρση υπερβατικού λόγου, ανέφερε:«Αυτό πρέπει να γίνει στη Χίο και το παράδειγμα στη Κω θα γίνει πειστικό. Δεν πολλαπλασιάζουμε κέντρα αλλά δημιουργούμε καλύτερα κέντρα. Η Σούδα ήταν επιλογή των δημοτών. Ο δήμος με την Ύπατη Αρμοστεία αποφάσισαν. Εμείς θέλουμε να την διαλύσουμε αλά δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη ΒΙΑΛ. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κλειστού τύπου κέντρο γιατί αντίκειται στους όρους κατασκευής και χρηματοδότησής της»,και  στην συνέχεια προσέθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα κλειστά κέντρα κράτησης, για τις συνθήκες τους. Ελπίζω οι συνθήκες που θα δημιουργήσουμε να μην είναι τέτοιες που θα καταγγελθούν».

kentro-kratisis-metanaston-660_1

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ