Από μικρό (ΠΑΣΟΚ) μαθαίνεις την αλήθεια!

Η αλλιώς: Βενιζέλος vs Κινγκινάτος

| 02/06/2015

Έχει πει απίστευτα ψέματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εξακριβωμένο είναι αυτό. Δυστυχώς όμως μία από τις τελευταίες δηλώσεις (που πέρασε και αρκετά “στα ψιλά”) είναι πέρα για πέρα αληθινή. Την έκανε σε συνέντευξή του σε γνωστή κυριακάτικη εφημέριδα και αναφέρει επί λέξει: «Θα μείνω στη Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ».

Επίσης πρόσθεσε πως όχι μόνον θα παραμείνει στη Βουλή αλλά και στην πολιτική γενικότερα: «Δεν πρόκειται να πάω σε καμία εξορία και να περιμένω να με φωνάξουν. Δεν θέλω να υποδυθώ τον Κινγκινάτο και να περιμένω να με φωνάξουν να σώσω την πατρίδα»!

Lucius Quinctius Cincinnatus

Lucius Quinctius Cincinnatus

Επειδή δεν τον ήξερα αυτόν τον Κινγκινάτο, μετά από μία συντομότατη διαδικτυακή έρευνα διαπίστωσα ότι πρόκειται για κάποιον ρωμαίο πατρίκιο του 4ου Αιώνα π.Χ.

Αυτός ήταν λέει συγκλητικός που πέτυχε να γίνει επί 16 μέρες δικτάτορας της Ρώμης. Ομολογουμένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα πήγε πολύ καλύτερα, αφού μας «κατσικώθηκε» περίπου 5 χρόνια μετέχοντας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.

Σε προτομές της περιόδου αυτής απεικονίζεται ως ξερακιανός αγρότης με ρουφηγμένα μάγουλα, όποτε φυσιογνωμικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ταύτιση.

Καταγράφηκε στην ιστορία ως ένας συγκλητικός παράδειγμα αρετής και ηθικής, που καλλιεργούσε το χωράφι του μέχρι που τον κάλεσαν να γίνει δικτάτορας για να σώσει την Ρώμη. Αφού τα κατάφερε νικώντας  Αικούους, οι οποίοι πολιορκούσαν το στρατόπεδο του υπάτου Μινούκιου στο όρος Άλγιδο του Λατίου, γύρισε στη Ρώμη, έκανε το γνωστό θρίαμβο και απλά παραιτήθηκε καταγράφοντας χρόνο ρεκόρ στο “αξώμα” του δικατότορα 16 μέρες. Ο Ε.Βενιζέλος, πάλι, αποφάσισε μόνος του πως πρέπει να σώσει την Ελλάδα. Να τη “σώσει” είναι εμφανές ότι δεν τα κατάφερε. Να παραιτηθεί πάλι όπως λέει ο ίδιος ούτε λόγος…

‘Ηταν επίσης – λένε- τόσο προσηλωμένος στους νόμους που παρέμεινε φτωχός αρνούμενος οποιοδήποτε ρουσφέτι ή αξίωμα. Ίδιος ο «Μπένι», με λίγα λόγια.

[hr]

Το μικρό ΠΑΣΟΚ

[hr]

Το καλύτερο όμως σημείο των δηλώσεων του απερχόμενου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ το κρατώ για το τέλος. Όπως είπε «το μεγάλο πλεονέκτημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι ότι σμικρύνθηκε τόσο πολύ που μπορεί να μιλάει πλέον στο όνομα της αλήθειας και μόνο.Και κυρίως να μιλά στο όνομα μιας αντίληψης εθνικού συμφέροντος».

Υποθέτω πως τις απόψεις του συμμερίζονται και οι σύντροφοί του στο κόμμα που θα μπουν σύντομα σε συνεδριακές διαδικασίες. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ πάντοτε μοχθούσε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά του προκειμένου να υπηρετήσει την Αλήθεια.

Κουράστηκαν αλλά το πέτυχαν…

11111

Άβε Μπένυ!