ΒΙΟΜΕ: Δεν έγινε ο πλειστηριασμός!

Σε κλίμα ευφορίας αλλά και σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι

| 20/10/2016

Δεν παρουσιάστηκαν προσφορές για τον πλειστηριασμό του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους να υποδέχονται την είδηση με συνθήματα υπέρ της αυτοδιαχείρισης, μέσα σε κλίμα ευφορίας.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι, «για να υπάρξει νέα διαδικασία πλειστηριασμού, θα πρέπει να υπάρξει νέα αίτηση από τη σύνδικο και νέα δικαστική απόφαση. Το κίνημα αλληλεγγύης και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά έχουν μπροστά τους μερικούς μήνες για να επικεντρωθούν στην βελτίωση της παραγωγής, την επέκταση της διανομής, την διεύρυνση της τοπικής και διεθνούς δικτύωσης, την ανάδειξη νέων σχεδίων και προταγμάτων για την αυτοδιαχείριση της ζωής μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ έναν αγώνα ουσιαστικό και με διεθνή προβολη!».

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση, «όταν οι περίπου 20 συγκεντρωμένοι πρώην εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ, επιτέθηκαν λεκτικά σε αλληλέγγυους».

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ σημειώνουν, ότι «αυτή η μερίδα πρώην εργαζομένων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ υποστηρίζει την πλήρη εκποίηση της περιουσίας της μητρικής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η γη όπου στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ. Μη αποδεχόμενοι το αίτημα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ για διαχωρισμό του οικοπέδου, τάσσονται έτσι ανοιχτά με την πλευρά της πρώην εργοδοσίας και ενάντια στους συναδέλφους τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται την εργασία και την αξιοπρέπεια τους».