Γραφεία Τύπου από το Έρεβος

Ένα σχόλιο

| 14/07/2020

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον θάνατο του Βασίλη είναι μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, κυνισμού και εκχυδαϊσμού όποιου προτάγματος ανθρωπιάς έχει απομείνει στη ρημαγμένη συνείδηση του δυτικού κόσμου.

Εξηγώ:

1. Η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν την ιατροδικαστική εξέταση αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον συντάκτη της να χαρακτηρίζει «αθλιότητα» τη «σύνδεση» του θανάτου του Βασίλη με τα βασανιστήρια που υπέστη από αστυνομικούς. Και αμέσως μετά λέει ότι τα αίτια του θανάτου θα τα δείξει η νεκροτομή. Τότε γιατί δεν είναι αθλιότητα ότι το υπουργείο προεξοφλεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αυτή η σύνδεση δεν υπάρχει;

2. Περιορίζει τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τους «αντιεξουσιαστές». Τυπική κουτοπονηριά. Εργαλειοποιεί πολιτικά το θάνατο για να εκκινήσει νέο γύρο ανούσιας αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας τον ελέφαντα στο δωμάτιο: Ότι η κρατική κατασταλτική βία είναι συστημική, δομική, δηλαδή βαθιά ταξική και ως τέτοια δεν ετεροκαθορίζεται, παρά επουσιωδώς, από τα αστικά κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, αφού τόσο η ίδια όσο και εκείνα υπάρχουν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των αφεντικών.

3. Αναφέρεται στην «προ μηνός καταγγελία» του Βασίλη για το ξυλοφόρτωμα από τους αστυνομικούς αλλά δεν μας λέει τι έκανε το υπουργείο με αυτήν την καταγγελία. Συνεπώς, έχουμε κάθε δικαίωμα να υποθέτουμε βάσιμα ότι αυτά τα ένστολα κτήνη που βασάνισαν τον Βασίλη εξακολουθούν να «υπηρετούν» ξαμολυμένα πάνω στα κεφάλια των παιδιών μας.

4. «Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους» καταλήγει η ανακοίνωση. Το υπουργείο κάνει πως δεν γνωρίζει την καταγγελία του πατέρα του Βασίλη μετά τον βασανισμό του παιδιού του. Καταγγελία με την οποία ζητούσε την τιμωρία των ενόχων. Άρα κυρ Χρυσοχοΐδη μας, οι οικείοι του Βασίλη δεν θέλουν την ησυχία τους. Αφήστε τους πατερναλισμούς και τις μπατσικές νουθεσίας και δικαιώστε την μνήμη του τιμωρώντας τα ορκ που τσάκισαν το κορμί του.

Διότι την ψυχή του δεν την τσακίσατε. Διαβάστε την τελευταία ανάρτηση του Βασίλη και θα καταλάβετε. Θα δείτε τον εφιάλτη σας στην τελευταία φράση του: «Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»…

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.