Αποκορύφωση της προκλητικής θέσης για αθώωση των χρυσαυγιτών η πρόταση της εισαγγελέα

Η δήλωση συνηγόρων του ΠΑΜΕ

| 20/10/2020

Σε δήλωσή τους για την πρόταση της εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου, για χορήγηση αναστολής για όλους τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά, οι Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τονίζουν:

«Η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, για την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις για όλους τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά για τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε από το νόμο δυνατότητα χορήγησής της, αποτελεί αποκορύφωση της προκλητικής και απαράδεκτης θέσης της για την αθώωση των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για τα στυγερά εγκλήματα τους, όπως την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα κ.ά.

Προσβάλλει βάναυσα την αλήθεια, όπως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία και όπως αναγνωρίστηκε από το Δικαστήριο, και περιφρονεί το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Ο “βίος και η πολιτεία” των χρυσαυγιτών με τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις τόσο πριν όσο και μετά τις ασκηθείσες διώξεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης, δεν ήταν αρκετά κατά τη γνώμη της, για τη διαπίστωση της επικινδυνότητας των κατηγορουμένων και την απόρριψη των αιτημάτων αναστολής.

Για άλλη μια φορά, η εισαγγελέας επέδειξε προκλητική “αμνησία”. “Ξέχασε”, μεταξύ άλλων, τόσο την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό όσο και τον μακρύ κατάλογο της εγκληματικής δράσης της ΧΑ ακόμα και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, μέχρι και πρόσφατα, όπως μαρτυρούν η ρατσιστική επίθεση σε σχολείο του Περάματος από τον Ι. Λαγό, η επίθεση στο στέκι “Ρεσάλτο” στο Κερατσίνι με συμμετοχή κατηγορουμένων, η επίθεση έξω από το χρυσαυγίτικο σωματείο της Ζώνης και πάλι με συμμετοχή κατηγορουμένων, η επίθεση στον φοιτητή Λάζαρη έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων για την οποία μάλιστα υπάρχει σχετική ποινική καταδίκη, οι επιθέσεις σε δικηγόρους πολιτικής αγωγής και σε μάρτυρες κατηγορίας κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί, μεταξύ άλλων ότι η ίδια η Εισαγγελέας, παρότι αναγκάστηκε να αναφερθεί στην προηγούμενη ποινική καταδίκη του Μιχαλολιάκου, το χρέωσε και αυτό στα αμαρτήματα της νιότης…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί για την συμμετοχή του στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε κινηματογράφους που πρόβαλαν σοβιετικές ταινίες την δεκαετία του ’70. Στο Δικαστήριο, άλλωστε, έχουν ήδη αναγνωστεί σχετικές δηλώσεις του όπως “Μου χρεώσανε ότι ανήκα σε τρομοκρατική οργάνωση.. το θεωρώ τίτλο τιμής αυτό το πράγμα”, “Ας με πούνε φασίστα, ας με πούνε όπως θέλουνε, … αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγοδικοι…“.

Παρ’ όλα αυτά η Εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί αναστολή στους χρυσαυγίτες εγκληματίες δηλώνοντας επίσης πως “πείστηκε” από το παραμύθι περί διάλυσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης από το Δικαστήριο θα καταστήσει εξαιρετικά πιθανό να συνεχιστεί ανενόχλητα η εγκληματική δράση της ΧΑ.

Τα θύματα των επιθέσεων και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αναμένουν να δουν τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες εκεί που πρέπει, στη φυλακή.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, πως κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται. Η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Οι συνήγοροι των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντώνης Αντανασιώτης

Άγγελος Βρεττός

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Μάνος Μαλαγάρης

Χάρης Στρατής

Παναγιώτης Σαπουτζάκης».

 

πηγή: 902.gr