Δίκη συλληφθέντων Τετάρτης 15 Ιουλίου

"Αριστερό" μάθημα δικαιοσύνης ή "αριστερή" αποτροπή του κόσμου από τη σημερινή συγκέντρωση;

| 22/07/2015

Μια δίκη παρωδία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευελπίδων. Εφτά συλληφθέντες της Τετάρτης 15 Ιουλίου, από τη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δικάζονται αυτή τη στιγμή, παρόλο που η υπεράσπιση αιτήθηκε αναβολή. Η αίτηση αναβολής -εκτός από την περίπτωση ενός κατηγορουμένου- δεν έγινε αποδεκτή από την έδρα. Η δίκη ξεκίνησε με μάρτυρες κατηγορίας τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν και χτύπησαν την πορεία. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται αυτή τη στιγμή για πλημμελήματα, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται σε ξεχωριστή δίκη με κατηγορίες κακουργημάτων.

Έκκληση να πάει ΤΩΡΑ κόσμος στην Ευελπίδων.

Το απόγευμα, που θα αρχίσουν να ακούγονται πάλι τα εφιαλτικά ΝΑΙ στη Βουλή απέναντι στην ολοκλήρωση της ψήφισης του τρίτου μνημονίου -και μάλιστα σε αυτά περιλαμβάνονται διατάξεις για την νομιμοποίηση μέτρων επιβολής και εφαρμογής του μνημονίου- έχει κληθεί συγκέντρωση για την αποτροπή της ψηφοφορίας και τη δήλωση του ΟΧΙ μέχρι τέλους [Τετάρτη 22 Ιουλίου, 19.00, Σύνταγμα].

Αν η “αριστερή” κυβέρνηση θεωρεί ότι με το να ψεκάζει, να χτυπάει και να δικάζει αγωνιστές θα καταστείλει την οργή του κόσμου και θα επαναφέρει τον φόβο, μάλλον δεν έχουν εκτιμήσει καλά την κατάσταση…

Περισσότερα νέα από τη δίκη σε λίγη ώρα…

Διαβάστε την ανακοίνωση που έστειλαν συλληφθέντες την προηγούμενη Τετάρτη:

” Ειδικά τον τελευταίο καιρό εν όψει της ψήφισης του τρίτου μνημονίου εντείνονται* οι αυτοοργανωμένες προσπάθειες οργάνωσης κι αγώνα για την ανατροπή του. Όπως ήταν αναμενόμενο όλες αυτές οι προσπάθειες δέχονται την συνήθη κρατική καταστολή: αστυνομοκρατία γύρω απ’ τα Εξάρχεια, αποκλεισμός πρόσβασης σε χώρους συνέλευσης, όπως στο Γκίνη πρόσφατα, προσαγωγές στο σωρό αλλά και λοκ άουτ, γενικευμένη τρομοκρατία απ’ τα αφεντικά κτλ. Παράλληλα με την “κρίση” και την πολιτική των μνημονίων το κράτος ενισχύει τις μονάδες καταστολής για να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την συνέχεια του. Η “ελπίδα” του ΣΥΡΙΖΑ αφού τσάκισε, νομίζει, κάθε ελπίδα του λαϊκού κινήματος τώρα επιχειρεί να τσακίσει κι όποιον αντιστέκεται. Ως αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας εμείς οι 12 συλληφθέντες της 15 Ιούλη δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την αντίσταση και τον αγώνα ενάντια σε όσα μας κλέβουν την ζωή. Όσους και όσες να προσαγάγουν να συλλάβουν να καταστείλουν το 3ο μνημόνιο δεν θα περάσει στην πράξη. Καλούμε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ήμερα ψήφισης ακόμα περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων να είμαστε όλοι και όλες στο δρόμο. Οι 12 απ’ τους συλληφθέντες της 15ης Ιούλη του 6ου ορόφου”