Δίκη «Χρυσής Αυγής»: «Αυτοί μας επιτέθηκαν»

Σε συγκεκριμένη αναγνώριση προχώρησε ο Αιγύπτιος ψαράς

| 05/10/2016

Τέσσερις κατηγορούμενους «χρυσαυγίτες» αναγνώρισε ως θύτες της επίθεσης εναντίον τους τον Ιούνιο του 2012 ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδες στην δίκη της φασιστικής οργάνωσης. «Τους αναγνωρίζω χωρίς επιφύλαξη» είπε ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ δείχνοντας τους Αναστάσιο Πανταζή, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ως μέλη του «τάγματος εφόδου» που τους επιτέθηκαν με ξύλα και σίδερα.

Πρόκειται για τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους γα την άγρια επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, που βρίσκονταν σήμερα στο εδώλιο με εντολή δικαστηρίου, ενώ ο πέμπτος κατηγορούμενος, Δημήτρης Αγριογιάννης, δεν ήταν παρών, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διατάξει την βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αναγνώριση των κατηγορουμένων από τον μάρτυρα ξεσήκωσε την υπεράσπιση, η οποία απάντησε με ενστάσεις για την διαδικασία που τηρήθηκε, έως την στιγμή που ο Αιγύπτιος ψαράς έδειξε με απόλυτη σιγουριά τους τέσσερις.

Τον χορό των ενστάσεων άνοιξε ο συνήγορος του Αναστάσιου Πανταζή, πηρυνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, κατά την δικογραφία, ο οποίος είπε πως ο μάρτυρας κλήθηκε να αναγνωρίσει, χωρίς να έχει προηγηθεί λεπτομερής περιγραφή των δραστών. Μάλιστα, ο συνήγορος… επέπληξε τον αναπληρωτή εισαγγελέα για τον τρόπο που ρώτησε, ενώ ανέφερε πως ο μάρτυρας «έχει έτοιμες απαντήσεις»!

Στήριξη στις ενστάσεις δήλωσε και ο συνήγορος του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, θεωρώντας πως ούτε τώρα, αλλά ούτε και κατά την προδικασία «δεν τηρήθηκαν τα απαιτούμενα».

Οι αιτιάσεις της υπεράσπισης δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, το οποίο με αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, απέρριψε τις ενστάσεις.