«Δεν έχω,δεν πληρώνω» ,δηλώνει ο Θέμος Αναστασιάδης

Για το ελληνικό δημόσιο, ο Θέμος Αναστασιάδης διαθέτει μόνο 200€

| 22/02/2018

Στην δίκη που έγινε για το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του, ο Θέμος Αναστασιάδης κατέθεσε πως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνο 200 ευρώ , ενώ δεν κατέχει κανένα ακίνητο. Συνεπώς, δεν δύναται να πληρώσει το πρόστιμο.

Τον Απρίλιο του 2018, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» καταδικάστηκε στην  εκτέλεση της πράξης ταμειακής βεβαίωσης της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, με την οποία βεβαιώθηκε σε βάρος του το χρέος των 4.973.500 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, καθώς αυτό ήταν το ποσό που είχε καταθέσει σε δύο δόσεις τον Ιούλιο του 2017 στην BNB Baribas.

Πέραν από τις μηδαμινές τραπεζικές του καταθέσεις, στο δικαστήριο δήλωσε επίσης ότι δυσκολεύεται να ξεπληρώσει ένα δάνειο, του οποίου η δόση , έπειτα από ρύθμιση, φτάνει στα 3.000 ευρώ. Τα μόνα πραγματικά έσοδα του ίδιου και της οικογένειάς του παράγονται από τη συμμετοχή τους στην εταιρεία (ΑΡΘΡΟΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ) .

Το ελληνικό δημόσιο δέχτηκε τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην παρουσιαστής του «Όλα» , δεχόμενο ότι, με τα παρόντα στοιχεία, όντως υπάρχει αδυναμία εξόφλησης. Ωστόσο, μεταθέτει την ευθύνη στο επόμενο δικαστήριο τονίζοντας: «Η διερεύνηση της βασιμότητας των στοιχείων προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα και εκτίμησή τους που ανήκει στην κρίση του Δικαστηρίου της κύριας δίκης της ανακοπής, καθώς η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης έχει επείγοντα χαρακτήρα».

Όσον αφορά το «Πρώτο Θέμα», ο κατηγορούμενος κατέχει μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία έκδοσης, το οποίο έχει δοθεί σε τράπεζες ως εγγύηση δανείων. Συνεπώς, δεν μπορεί να κατασχεθεί από το Δημόσιο.