Διαμαρτυρία στην Ισραηλινή Πρεσβεία για την προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών |1.07.2020

Α

| 30/06/2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία για την προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών διοργανώνει, την Τετάρτη 1η Ιούλη, η ΕΕΔΥΕ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

 

Στην ανακοίνωση της, η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

 

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σχέδια του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ για την προσάρτηση, από 1η Ιούλη, Παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

 

Είναι κίνηση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ -και όχι μόνο- στη Μέση Ανατολή, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους έναντι των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις “πλάτες” στο κράτος-δολοφόνο και τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής (Δεκέμβρης 2015) για αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης. Δεν αναιρείται από την όποια υποκριτική δήλωση “συμπάθειας” στο λαό της Παλαιστίνης.

 

Η ΕΕΔΥΕ σταθερά στο πλευρό του μαχόμενου ηρωικού λαού της Παλαιστίνης σημαίνει συναγερμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

 

Διοργανώνουμε μαζική μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, Τετάρτη 1 Ιούλη 2020 στις 7.00 μ.μ.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να δείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ρίχνουν “λάδι σε φωτιά που ήδη καίει” στην περιοχή.

 

Καλούμε τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος σε δράση ενάντια στα σχέδια Ισραήλ – ΗΠΑ και μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης και τα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

 

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

  • ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ».

 

Εξάλλου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη καλεί την Τρίτη 30 Ιούνη, στις 7 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), απαιτώντας να σταματήσει κάθε κίνηση προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης και ζητώντας άμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.