Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για τη βία κατά των Γυναικών

Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 5 μμ, στην «Αλκυονίδα»

| 23/11/2016

Στην κοινωνική ευαισθητοποίηση, μέσω του κινηματογραφικού φακού, για την βία κατά των γυναικών αποσκοπεί το διήμερο φεστιβάλ ταινιών από όλο τον κόσμο, με το οποίο ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που έχει οριστεί την 25η Νοεμβρίου, ένα σημαντικό πρόβλημα που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42, στην Πλατεία Βικτωρίας), θα προβληθούν 14 ταινίες, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που διεξάγεται σε συνεργασία με την ομάδα «Elles tournent», που διοργανώνει διεθνή φεστιβάλ ταινιών γυναικών δημιουργών στις Βρυξέλλες.

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών για τη βία κατά των γυναικών περιλαμβάνει 14 ταινίες από Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Λίβανο, Αγγλία, Περού, Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάζουν τους χαρακτήρες των γυναικών να αντιδρούν στην εναντίον τους βία όχι μόνο καταγγελτικά ή ως θύματα. Με ισχυρή θέληση και με ευφάνταστους τρόπους, oι γυναίκες αναπτύσσουν δυναμικές και γίνονται φορείς αλλαγής. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα Κωσταβάρα, αγωνίστριας του φεμινιστικού κινήματος που πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

To Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ