«Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου»...

Απάντηση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα στο φασιστικό πραλήρημα του Τζήμερου

| 29/06/2016

«Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου» σημειώνουν σε κοινή τους απάντηση στο φασιστικό παραλήρημα του Τζήμερου οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

«Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης – που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποποινη πράξη – διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια. Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση. Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα.

»Εσκεμμένα δε, παραλείπει – σε μία αποτυχημένη προσπάθεια marketingτου εαυτού του – να αναφέρει ποίοι εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του δολοφόνου» καταλήγουν.

Θυμίζουμε, ότι η χυδαία απόπειρα να «εξισωθεί» ο Παύλος Φύσσας με τον φασίστα δολοφόνο του και την ναζιστική, εγκληματική πρακτική της «Χρυσής Αυγής» έρχεται σε μια στιγμή που οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία, αποθρασυμένοι από την, επιεικώς, απαράδεκτη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης, φτάνουν στο σημείο να τραμπουκίζουν – λεκτικά και όχι μόνο – εναντίον δημοσιογράφων, μαρτύρων κατηγορίας, ακόμη και εναντίον της μάνας του δολοφονημένου αντιφασίστα…