Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Παύλος Παυλίδης και Β -movies: «Στον Διπλανό Ουρανό» | Inner Ear

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 26/11/2015

#DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μάκης Δαβιλάς με το «Στον Διπλανό Ουρανό» του Παύλου Παυλίδη και των B-movies.

[br]

παυλιδης στον διπλανο (1)[br]

Παύλος Παυλίδης και B – Movies

«Στον Διπλανό Ουρανό»

Inner Ear/ special edition cd και digital album

Δισκοκριτική: Μάκης Δαβιλάς

[br]

Πριν φτάσουμε στη σημερινή εποχή όπου με το ίντερνετ μπορείς να έχεις πρόσβαση σε οποιοδήποτε τραγούδι θες να ακούσεις, ζήσαμε μια περίοδο που αναγκαστικά ο δίσκος που ερχόταν στα χέρια σου έπαιρνε πολλές ακροάσεις μέχρι να καταλήξεις αν θα τον έχεις κάτω εύκαιρο ή αποθηκευμένο στη δισκοθήκη. Σήμερα πάμε πιο απλά από το ένα τραγούδι στο επόμενο και μπορούμε εύκολα να αναφωνήσουμε «βαρετό» και να πατήσουμε το επόμενο στη λίστα στο πλάι στο youtube.

Το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη με τους B- movies είναι ένας δίσκος που με μία ακρόαση είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Από την δεύτερη και μετά οι μελωδίες και οι στίχοι κάθονται καλύτερα και τα πράγματα φαίνονται πιο ευδιάκριτα. Ενορχηστρωτικά πολύ κοντά στον προηγούμενο, αλλά πιο «ήσυχο»  χωρίς να λείπουν τα μινόρε ξεσπάσματα στα ρεφραίν όπως μας είχε συνηθίσει και στις προηγούμενες δουλειές. Επίσης με αξιοπρόσεκτη ηχητική συνοχή όπου ξεκινάει κάπως πιο ήρεμα και αναγνωριστικά και   καταλήγει σε πιο σταθερές μελωδίες. Ξεχωρίζω τα «Το Σιωπηλό ποτάμι», «Το πιο τρελό σενάριο», «Ο Δειλιέν»,  «Ο Χρόνος».

Το «Στον Διπλανό Ουρανό» ξεχειλίζει από νοσταλγία, mid tempo συνθέσεις και μια λογοτεχνική αύρα που βγάζουν οι εσωστρεφείς στίχοι. Αν πάρει τις ακροάσεις και τον χρόνο που πρέπει, ικανοποιεί απόλυτα όποιον περίμενε κάτι νέο από τον Παυλίδη.

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ :

[hr]