Δολοφονία πρόσφυγα από την κροατική αστυνομία

Η Ευρώπη της "ισότητας" και της "αδελφοσύνης" δείχνει τα δόντια της

| 18/09/2015

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας στα ενδοβαλκανικά σύνορα είναι γεγονός. Το αίμα που χύθηκε στην ΠΓΔΜ και στην Ουγγαρία ήταν ο προάγγελος. Χθες, η κροατική αστυνομία χύμηξε πάνω σε μια μεγάλη προσφυγική ομάδα που έφτασε στα σύνορα Σερβίας–Κροατίας στην πόλη Σιντ, χτύπησε στο “ψαχνό” και ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του στην Ευρώπη της ματωμένης “ισότητας” και “αδελφοσύνης”.

Αφορμή στάθηκε ο εμπαιγμός των κροατικών αρχών να μην διαθέσουν επαρκείς θέσεις στα τρένα για τους πρόσφυγες. Αιτία φυσικά είναι η συνειδητή πολιτική και τακτική της μετατροπή της Ευρώπης σε “φρούριο” ελεγχόμενης εισόδου των χρήσιμων, στο κεφάλαιο, προσφύγων και μεταναστών.

H Σλοβενία ήδη διέκοψε από χθες την κυκλοφορία των τρένων στην κύρια γραμμή που τη συνδέει με την Κροατία, στο συνοριακό σημείο Ντόμποβα, αφού η αστυνομία της σταμάτησε ένα τρένο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες προς τη χώρα.

«Η υπηρεσία για το επιβατικό κοινό δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή» επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ.Νωρίτερα, αστυνομικός εκπρόσωπος στα σύνορα είχε πει για τους 150 μετανάστες: «Θα τους επιστρέψουμε στην Κροατία το συντομότερο δυνατό».

Η Κροατία έκλεισε τα επτά από τα οχτώ μεθοριακά σημεία ελέγχου στα σύνορά της με την Σερβία.

Ο Σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε πως αν η Κροατία κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία, η τελευταία θα καταφύγει σε διεθνή δικαστήρια.

Χθες οι αρχές της Κροατίας είπαν πως θα μπορούσαν να κλείσουν τα σύνορα με την Σερβία, αν καταφθάσουν ξανά σε μια μέρα χιλιάδες μετανάστες από τη Σερβία.

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας καταψήφισε χθες, σχεδόν ομόφωνα, το σύστημα ποσοστώσεων για την κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας για γρήγορη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι βουλευτές του σλοβακικού κοινοβουλίου με 115 ψήφους και 4 αποχές ψήφισαν υπέρ μιας απόφασης που υποχρεώνει την κυβέρνηση να απορρίψει το σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την κατανομή παράτυπων μεταναστών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός RTVS.

Οι Σλοβάκοι βουλευτές κάλεσαν για τη λήψη διεξοδικών, συστηματικών και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν. Επίσης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστεί με τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις κύριους διαύλους της “παράτυπης” μετανάστευσης καθώς και να ενισχύσει την μάχη ενάντια στους διακινητές που φέρνουν τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Η Ουγγαρία χτίζει νέο φράχτη, αυτή τη φορά στη μεθόριο με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

“Welcome to the machine”…