ΕΕ: Βαρβαρότητα και απέναντι στα ζώα

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υφίστανται ζώα που εξάγονται από την Ένωση

| 03/03/2017

Νέα εγκλήματα κατά της ζωής διαπράττει η ΕΕ, αυτή την φορά με θύματα ανυπεράσπιστα ζώα που ζώα που εξάγονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπόκεινται αρκετά συχνά σε κακοποίηση, παράνομες συνθήκες μεταφοράς και εξαιρετικά σκληρές συνθήκες σφαγής, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε από τα σημεία σφαγής ο Guardian, μαρτυρούν πως ζωντανά μοσχάρια και πρόβατα από χώρες της ΕΕ  βασανίζονται,  υπόκεινται σε ηλεκτροσόκ,κρατούνται για αρκετές ημέρες σε υπερπλήρεις μάντρες, καλυμμένα με βρωμιές και περιττώματα. Αυτό την ώρα που μεταφέρονται από την Ευρώπη στους «τελικούς προορισμούς» τους σε Τουρκία και Μέση Ανατολή υπό συνθήκες που παραβιάζουν την  νομοθεσία της ΕΕ.

Στο τελικό προορισμό τους, ορισμένα από αυτά τα ζώα σφαγιάζονται κάτω από αποκρουστικές συνθήκες. Το υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα ο Guardian δείχνει βοοειδή και πρόβατα από την χώρες της ΕΕ, ενδεικτικά από την Γαλλία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, να  παλεύουν και να κουνιούνται βίαια τη στιγμή που κάποιος τους κόβει ή τους πριονίζει τον λαιμό, συνήθως σε πολυσύχναστες υπαίθριες αγορές και κατεστραμμένα σφαγεία.

Το υλικό συγκέντρωσαν τους τελευταίους μήνες ακτιβιστές από την Αυστραλιανή οργάνωση Animals International, οι οποίοι εργάστηκαν μυστικά στην Κροατία και σε έξι χώρες της Μέσης Ανατολής για να ακολουθήσουν τα ζώα από τα σημεία αναχώρησής τους έως τον τελικό τους προορισμό.1533