"which side are you on: Για μια τέχνη αντίστασης στο πλευρό των εργαζομένων"

3ο αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, Τετάρτη 25 Μαρτίου, Συζήτηση με τους Τέχνη Εν Κινήσει

| 23/03/2015

Η συλλογικότητα Τέχνη Εν Κινήσει συμμετέχει στο 3ο αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών την Τετάρτη 25 Μαρτίου, με την ημερήσια θεματική εκδήλωση “which side are you on: Για μια τέχνη αντίστασης στο πλευρό των εργαζομένων”.

Η συζήτηση την οποία διοργανώνουν έχει τίτλο: «Σύγχρονη πολιτική τέχνη: πώς θα γίνουμε κοινωνικά παρεμβατικοί & πολιτικά επικίνδυνοι» [Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός,  Τετάρτη 25 Μαρτίου, ώρα: 16.00-18.00]

Συντονισμός Συζήτησης: Αγγελική Τόμπρου
Ομιλητές/αρχικοί εισηγητές:
Μιχάλης Παπαμακάριος (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Παραστατικών Τεχνών)
Παύλος Αναστούλης (μέλος της συλλογικότητας Τέχνη Εν Κινήσει)

Οι Τέχνη Εν Κινήσει είναι μια συλλογικότητα εργαζομένων-καλλιτεχνών, που ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2008. Σκοπός της Τ.Ε.Κ. είναι η ανάπτυξη καλλιτεχνικής δράσης στο πλευρό του εργατικού και ευρύτερα του κοινωνικού κινήματος, προάγοντας τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των καλλιτεχνών, και την αδιαμεσολάβητη -από τα κυρίαρχα ΜΜΕ- απεύθυνση της καλλιτεχνικής παραγωγής στην κοινωνία. Η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τη συμβολή στην ανάπτυξη δράσεων με κέντρο την καλλιτεχνική έκφραση, συμμετέχοντας ενεργά στην κοινωνική διαπάλη στο πλευρό των καταπιεσμένων στρωμάτων (εργαζομένων, μεταναστών, νεολαίας, γυναικών κλπ.) που αγωνίζονται για τη χειραφέτησή τους. Δείτε εδώ τι λένε οι ίδιοι για την τέχνη της αντίστασης.

Την ίδια μέρα διοργανώνονται και οι εξής εκδηλώσεις:

7:30 μμ, η ακτιβιστική Ομάδα Θέατρο του Καταπιεσμένου παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση θεάτρου φόρουμ «Πλην Όμως…»

10:30 μμ, 10:30 μμ, Συναυλία σύγχρονου πολιτικού τραγουδιού*. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι:
– Παυλέας, Μαρία, Νίκος (JazzMatazz)
– Φράξια
– Magic de Spell & Γιάννης Παλαμίδας
– Mc Yinka

*Στη συναυλία θα παρευρευθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, από πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους.