Το χρονικό και ο σχολιασμός της εβδομάδας με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο.

Εκλογικό Αλφαβητάρι: Σεπτέμβριος 2015

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στις κάλπες από το Α ως το Ω.

| 18/09/2015

Ο  Σεπτέμβρης, μήνας ανοίγματος των σχολείων, η γη να μυρίζει αντιηλιακό μετά τα πρωτοβρόχια, το συκαλάκι να τουρλώνει τα οπίσθιά του στο σπουργιτάκι που τιτιβίζει φθινοπωρινές μελωδίες και οι κνίτες να κουβαλάνε σκαλωσιές για το ετήσιο φεστιβάλ όπου θα τραγουδήσει και πάλι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Και τότε μας βρήκε αναπάντεχα το κακό: ΕΚΛΟΓΕΣ! Οι σειρήνες της δημοκρατίας βούηξαν απειλητικά υπενθυμίζοντας πως το πολίτευμα μπορεί να μην έχει αδιέξοδα αλλά τουλάχιστον διαθέτει το απαιτούμενο σασπένς της κυριακάτικης βραδιάς.

Πόσο ενημερωμένα είναι  όμως τα εκατομμύρια των δύστυχων ψηφοφόρων που καλούνται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε 9 μήνες; Πόσοι και πόσοι ηλικιωμένοι δεν έχουν ακόμα επιστρέψει στα σπίτια τους μετά το τελευταίο δημοψήφισμα; Ποιο κόμμα πρέπει να επιλέξουν αυτή τη φορά;   

Το Εκλογικό Αλφαβητάρι φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν σύντομο οδηγό καταγραφής των σημερινών πολιτικών τάσεων έτσι ώστε η 21η Σεπτεμβρίου να βρει όσο το δυνατόν λιγότερους κοψοχέρηδες συμπολίτες μας. 

  [hr]

 Α α, (Άλφα)

[hr]

Όπως λέμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποκλείστηκε από το ενδοαριστερό πρωτάθλημα κυνηγώντας το Κύπελλο της Αυτοδυναμίας, αφήνοντας τους κόκκινους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά στην εξέδρα:

αλφαβ2

[hr]

Β β, (Βήτα)

[hr]

Φυσικά, ΒΑΣΙΛΗΣ Λεβέντης. Ο θρύλος του Καναλιού 67, ο ακάματος εργάτης του κεντρώου χώρου που όταν ξεκίνησε τον τιτάνιο αγώνα του ενάντια στη σπατάλη και την ασωτία έμοιαζε με τον Σπύρο Μαρκεζίνη για να καταλήξει σήμερα ίδιος με το είδωλό του, το Γέρο της Δημοκρατίας.

αλφαβ3

[hr]

Γ γ, (Γάμα)

[hr]

Γιωργάκης Παπανδρέου. Όχι βέβαια αυτός που νομίζετε καθώς αποφάσισε να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ και να μην εκτεθεί (πόσο πια;) σε αυτή την αναμέτρηση. Εδώ μιλάμε για τον αφανή θείο του και αδελφό του αείμνηστου Ανδρέα που εξεδιώχθη από την αντιπροεδρία της  Ένωσης Κεντρώων πριν από χρόνια με αποτέλεσμα η ελληνική βουλή να χάσει έναν διαπρύσιο ρήτορα τώρα μάλιστα  που το κόμμα ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή είσοδο στην real life πολιτική σκηνή.

[hr]

Δ δ, (Δέλτα)

[hr]

Δημιουργία (έστω και ΞΑΝΑ!), Big Bang, ευφυής σχεδιασμός ή θεωρία της εξέλιξης; Γεγονός είναι πως ο γλυκύτατος διαφημιστής-κιθαρίστας-πολιτικός  απέφυγε το μοιραίο μετά το τροχαίο ατύχημα που πρόσφατα του συνέβη και μάλιστα βγήκε αισθητά αλλαγμένος, ατενίζοντας τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία. Περαστικά Θάνε-Γλαύκε!

αλφα4

[hr]

Ε ε, (Έψιλον)

[hr]

Όπως ΕΕΚ. Η μεγάλη έκπληξη των φετινών πολιτικών συμμαχιών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ φιλοδοξεί να κατακτήσει το συμβολικό μπολσεβίκικο ποσοστό του 1917% που παραπέμπει στη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση.  Ο σ. Σάββας Μιχαήλ λοιπόν παραμένει κομμουνισταράς αφού μπορεί να συνθηκολόγησε (προσωρινά) με ΣΕΚ αλλά δεν παραδώθηκε σε ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ.

αλφα5

[hr]

Ζ (Ζήτα)

[hr]

ΖΣάρα-Μάρα ΖΑΧΑΡΕΑ. Ο λενινιστικός ογκόλιθος. Ο φάρος του διαλεχτικού υλισμού κατατρόπωσε στην τηλεμαχία τον Δημήτρη Κουτσούμπα μεταφέροντας με μαεστρία στο στούντιο ολόκληρα χωρία της μαρξιστικής γραμματείας και θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα όπως: τα εσώρουχα του Καρόλου ήταν εμπριμέ, το ΚΚΕ γιατί επιμένει στην κόκκινη μονοχρωμία;

αλφα6

[hr]

Η η, (ήτα)

[hr]

Η Νέα Δημοκρατία. Πιο νέα από τον Κων. Μητσοτάκη, πιο φρέσκια κι από την επιδερμίδα της Ντόρας μετά από 233 ώρες σολάριουμ, ευελπιστεί να βρεθεί πρώτο τραπέζι πίστα έτσι ώστε ο μεταβατικός πρόεδρός της Βαγγέλας Μεϊμαράκης να τραγουδήσει ντουέτο με το Λευτέρη Πανταζή τη μεγάλη εμπορική επιτυχία «το ΄ πε, το ΄πε ο Πρετεντέρης».

αλφα7

[hr]

Θ θ, (Θήτα)

[hr]

Θεοδωράκης Σταύρος. Πένητας, μεροκαματιάρης, αυτοδημιούργητος και  αδιάφθορος. Δεν του ζήτησε κανείς να μας σώσει κι όμως εκείνος το επιδιώκει αυτοβούλως. Τύπωσε μπλουζάκια για φιλανθρωπικό σκοπό με δικά του έξοδα και τα έσοδα τα διέθεσε στον χειμαζόμενο εργάτη οδοποιίας, μαστρο-Γιώργη Μπόμπολα.

αλφα8

[hr]

Ι ι, ( Γιώτα)

[hr]

Ιου, ίου μάνα΄μ! Ο υπεράνω όλων μαχητής των εργατικών δικαιωμάτων που αφού αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε 5 διαφορετικά ψηφοδέλτια και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, έφυγε με μπριγάδα στο Κομπάνι της Συρίας όπου και τραυματίστηκε μετά από επίθεση Ισλαμιστών που εκτόξευσαν εναντίον του βιβλιάρια με βαρέα ένσημα του ΙΚΑ.

 

αλφα9

 

[hr]

Κ κ, (Κάπα)

[hr]

ΚΚΕ. Αφού ο Μαρξ αναποδογύρισε τον Χέγκελ, το ΚΚΕ σκέφτηκε να ξαναναποδογυρίσει τον Μαρξ σε μια εναγώνια προσπάθεια να αποδείξει  πως ακόμα κι αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα το Κόμμα θα σταθεί στα πόδια του.

 

10

 

[hr]

Λ λ, (Λάμδα)

[hr]

ΛΑΕ ή Λαφαζάνης (το ίδιο κάνει). Το Κόμμα-Μέτωπο ή το μετωπικό κόμμα σε συνεργασία με τον εαυτό του; Όπως και να χει, η τέως Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κρυολόγησε από το ξαφνικό μνημονιακό Ρεύμα  στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και αποφάσισε να κάνει γαργάρες  με το ιαματικό –ειδικά σε περιπτώσεις ενδοξυλοδαρμού- Αραναρασιτάλευρο. Τα έμπλαστρα ΛΕΟΝΤΟΣ ανέλαβε να τα επικολλήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  ΛΑΕ λοιπόν, μια τίμια επιλογή σ΄αυτές τις εκλογές, ιδιαίτερα για όποιον δεν έχει δραχμή στην τσέπη του.

11

[hr]

Μ μ, (Μι)

[hr]

Μεταναστευτικό. Ένα καυτό ζήτημα που συνδιαμορφώνει την ατζέντα των εκλογών. Ο υπουργός Προ-σπασίας του Πολίτη πασών των συγκυβερνήσεων κύριος Γιάνννης Πανούσης-Μανιαδάκης (ναι με τρία Νι, έτσι για σπάσιμο στον ονοματικό μινιμαλισμό του άλλου Γιάνη με τα λαχούρια) ανέλαβε να αποκαταστήσει τη φήμη του κατασταλτικού μηχανισμού της χώρας που τόσο έχει πληγεί βάναυσα από τα ανήλικα που φέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στις πενθήμερες σχολικές εκδρομές.

12

[hr]

Ν ν, (Νι)

[hr]

Ντιμπέιτ (τούρκ.< Dip για Dip Beys, ελλ. <τηλεμαχία, κορυφαία στιγμή της τηλεκρατίας όπου οι πολιτικοί γλείφουν τους νοικοκυραίους απολογούμενοι στους υπάλληλους των αφεντικών. )

Ο ιστότοπος ToPeriodiko.GR κατ΄αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την τρίωρη αναμέτρηση  που οι κάμερες των καναλιών σας απέκρυψαν επιμελώς:

  • Ώρα 21:03 Προσπαθούν να ξυπνήσουν τον Φώτη-Φανούρη Κουβέλη που έχει ξεμείνει στα στούντιο της ΕΡΤ από τις εκλογές του 2012.
  • Ώρα 22:19 Απαντώντας στην προσωρινή αποχώρηση του Λαφαζάνη για τσιγάρο, ο Μεϊμαράκης άναψε τούρκικο ναργιλέ. Την ίδια στιγμή η Φώφη κολλούσε χαρτάκια για ένα μπουρί που θα πινε ο Καμμένος μετά την τηλεμαχία ενώ ο Κουτσούμπας προσπαθούσε να πείσει τον Θεοδωράκη να φτύσει τα φύλλα κόκα κόλας που μασούσε σα μηρυκαστικό των Άνδεων. Ο Τσίπρας περίμενε έξω από το WC της ΕΡΤ να τελειώσει τη τζούρα του ο Λαφαζάνης για να κάνει πιπί του.
  • Ώρα 23:37 έσπασε το κομπολόι του Μεϊμαράκη, έπεσαν οι χάντρες στα πόδια του Τσίπρα που έξυνε με το στυλό τον αριστερό του σπασμένο όρχι και ο Θεοδωράκης σκυμμένος τις μαζεύει με στραμμένο τον κώλο στον Κουτσούμπα. Ο Καμμένος αλλάζει μπαταρίες στο τρενάκι του ενώ η Φώφη δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα λόγω των λεξοτανίλ που κούμπωσε πριν το ντιμπέιτ. Ο Λαφαζάνης βρήκε την ευκαιρία να πετάξει δραχμές στην Τρέμη που νομίζει πως βρίσκεται στο μέγκα και φώναζε στο κοντρόλ να πέσουν διαφημίσεις.

13

[hr]

Ξ ξ, (Ξι)

[hr]

Ξουλίδου Σταυρούλα, η βουλευτής των ΑΝΕΛ που συνομιλούσε (και αυτή) με το Θεό μέσω των νεοαγίων Παϊσίου και Νεκταρίου και βρέθηκε όμως εκτός λίστας. Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ότι η δικαστική αντιπρόσωπος, στην οποία η κυρία Ξουλίδου κατέθεσε τα έγγραφα για την υποψηφιότητά της, δεν πρόλαβε να κινηθεί εμπρόθεσμα. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να την φέρει στην επόμενη βουλή. Θα μας λείψεις!

 14

[hr]

Ο ο, (Όμικρον)

[hr]

ΟΑΚΚΕ. Η διεθνής υποστήριξη στην ΟΑΚΚΕ λαμβάνει συγκινητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά τη μη κάθοδο της στον εκλογικό στίβο το Γενάρη του 2015. Αυτή τη φορά πανίσχυρες αντισοσιαλφασιστικές δυνάμεις αναλαμβάνουν να φέρουν τη συνεπή αντισοσιαλιμπεριαλιστική οργάνωση μέσα στη βουλή, κόντρα σε κάθε ρωσοκινέζικο σαμποτάζ.

15

[hr]

Π π, (Πι) 

[hr]

ΠΑΣΟΚ. Η λίστα, αυτό το αντιδημοκρατικό έκτρωμα, αφαιρεί από την βενιζελική παράταξη το δικαίωμα να συνωμοτήσει ο σταυρός επιλογής υποψηφίου προκειμένου η πρωτοτυπία της λογοτεχνικής αφήγησης να συναντήσει την πχιότητα της πολιτικής επιτυχίας.

16

[hr]

Ρ ρ, (Ρο)

[hr]

Ρατσισμός. «Να κάτσουν στα σπίτια τους!» αναφώνησε ο φασιστάκος της γειτονιάς βλέποντας τα καραβάνια των προσφύγων να συρρέουν σε ελληνικό έδαφος. Ο αρβανίτης παππούς του βέβαια ως στρατιώτης το 1922, είχε φύγει άρον-άρον από τις μικρασιατικές ακτές αφού πρώτα είχε σιχτιρίσει τους ντόπιους που μιλούσαν τούρκικα τα οποία του ακούγονταν πιο ακαταλαβίστικα κι από τα μακεδονίτικα του προηγούμενου πολέμου που είχε λάβει μέρος.

17

[hr]

Σ σ ς, (Σίγμα)

[hr]

Σύριζα Τέλος. Ζωή Μαγική!

18

[hr]

Τ τ, (Ταυ)

[hr]

Τσιριμώκος. (εδώ βλέπουμε τον έμπειρο πολιτικό πριν και μετά το τηλεφώνημα του Ομπάμα κατά τη διάρκεια της 17ωρης διαπραγμάτευσης)

19

 

[hr]

Υ υ, (Ύψιλον)

[hr]

Υγεία-οικολογία. Κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές ο κ. Παπανικόλας, μεγάλος βεζίρης του κινήματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Φήμες φέρουν νεαρό ηχολήπτη που εργαζόταν αμισθί στο Τηλεφώς παλιότερα να είχε αντικαταστήσει δόλια την κεφαλή της Υγείας με αυτή του Λένιν.  Ο πρόεδρος όμως δε μασά στις προβοκάτσιες κι επιμένει στην εκλογική του κάθοδο ζητώντας μια ψήφο που κάνει τις καρδιές όλων των γεροντοκόρων cougar να χτυπούν σαν γύφτικα νταούλια.

20

[hr]

Φ φ, (Φι)

[hr]

Φίλης. Ο πραγματικός Άρχων του ΣΥΡΙΖΑ. Έστειλε τον Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο του νομού Γρεβενών και μάλιστα σε μη εκλόγιμη θέση.

21

[hr]

X χ, (Χι)

[hr]

Χιλή. Η Ιστορία της χώρας που δάνεισε το όνομά της στο νέο αντιμνημονιακό κόμμα έφερε εφιάλτες στον Παναγιώτη Λαφαζάνη τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου.

 22

[hr]

Ψ ψ, (Ψι)

[hr]

Ψαριανός. Εκλογές χωρίς Ψαριανό, μπαρ δίχως εξαερισμό.

[hr]

Ω ω, (Ωμέγα)

[hr]

Ω! έρμε ψηφοφόρε. Στην Ελλάδα της κρίσης, κάθε Κυριακή θα βάζεις τα καλά σου (χωρίς γραβάτα) και θα στήνεσαι έξω από τα παραβάν. Κουράγιο, στο 13ο μνημόνιο θα σπάσει η γκίνια.