Επιστολές αναγνωστών / Αναδημοσιεύσεις απόψεων

«Business as usual»...

Οταν με το ένα χέρι η ΕΕ κλειδαμπαρώνει τις πύλες της στους πρόσφυγες... με το άλλο, τους δημιουργεί

| 13/06/2016

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle με αναφορά στην ετήσια έρευνα του περιοδικού στρατιωτικών ερευνών Jane’s, η γερμανική και γαλλική εξοπλιστική βιομηχανία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πωλήσεων όπλων.

«Πέρυσι η Γερμανία κατέλαβε την τρίτη θέση ενώ το 2018 η Γαλλία αναμένεται να ανέβει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ» σημειώνει η DW και προσθέτει, πως η εξαγωγή όπλων της γερμανικής βιομηχανίας ανήλθε το 2015 στα 4,2 δις ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα μικρά όπλα και τα πυρομαχικά.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες; «Προορισμός του 30% αυτών των εξαγωγών ήταν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική. Στην Μέση και την Εγγύς Ανατολή σημαντικότεροι αποδέκτες τον περασμένο χρόνο ήταν η Σαουδική Αραβία και ακολουθούν η Αλγερία, η Αίγυπτος και το Κατάρ».

Ετσι, τα κράτη – «πυλώνες» των «αξιών» της ΕΕ, εξοπλίζουν χώρες που είτε άμεσα, είτε έμμεσα εμπλέκονται στην «αντιτρομοκρατική συμμαχία» της Δύσης και τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα να χύνονται ποτάμια αίματος των λαών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, να οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια άνθρωποι και μετά να πνίγονται στην Μεσόγειο και το Αιγαίο στην προσπάθειά τους να σωθούν.

Για να μην θυμίσουμε για ποια καθεστώτα γίνεται λόγος. Η «χαϊδεμένη» της Δύσης, Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, είναι η «επιτομή» της υποκρισίας των ΗΠΑ και της ΕΕ όταν μιλούν – ή «κουνάνε το δάχτυλο» – για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «υπεράσπιση της δημοκρατίας»…

υεμενη

Τα παιδιά της Υεμένης είναι τα πρώτα θύματα της επέμβσης στην χώρα στην οποία πρωτοστατεί η Σαουδική Αραβία

Ενώ λοιπόν το 2014 η Γερμανία κατείχε την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων όπλων, το 2015 ανέβηκε στην τρίτη θέση, αλλά, παρά την πρόβλεψη ότι και φέτος θα αυξηθούν οι γερμανικές εξαγωγές, η χώρα θα πέσει στην τέταρτη θέση. Διότι την τρίτη θέση αναμένεται να καταλάβει η Γαλλία (σσ. της «ισότητας – αδελφότητας – δικαιοσύνης»…), η οποία όπως γράφει η έκθεση του Jane’s «αναζωογονεί» τη βιομηχανία στρατιωτικών εξοπλισμών.

«Φέτος η συνολική παραγωγή όπλων στη Γαλλία θα ανέλθει στα περίπου 6 δις δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2018 η Γαλλία θα ξεπεράσει και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την εξαγωγή όπλων και θα φθάσει τη δεύτερη θέση» αναφέρει η DW.

«Business as usual»…

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.