Επιστροφή του Αρκά στο facebook

και απάντηση στη χοντροκομμένη επίθεση

| 26/06/2015

Μετά από συγκεκριμένα σκίτσα που δημοσίευσε από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί το περιβάλλον του στο facebook και την άδικη χοντροκομμένη κριτική που δέχτηκε ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της σελίδας. 

Εδώ το σκίτσο που προκάλεσε κατ’ αρχήν όλον αυτό τον ντόρο και θεωρήθηκε ότι χτυπάει την κυβέρνηση προς όφελος των εχθρών της:

850907_arkas

Φυσικά κι ενώ είναι απολύτως θεμιτή οποιαδήποτε κριτική σε οτιδήποτε κατατίθεται στο δημόσιο χώρο  και λόγο, είτε είναι σκίτσο, γελοιογραφία, κείμενο κλπ (ας θυμηθούμε για παράδειγμα τη σεξιστική γελοιογραφία του κυρίου Χαντζόπουλου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή) δεν είναι θεμιτό -ή είναι τουλάχιστον άξιο και αυτό έντονης κριτικής-  το φαινόμενο της ταύτισης οποιουδήποτε ασκεί σάτιρα-κριτική στην κυβέρνηση με τους αντιπάλους της: τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, την ΕΕ κλπ. Πολύ περισσότερο δεν είναι θεμιτές οι κατηγορίες περί χρηματισμού, πληρωμένων σκιτσογράφων, υπαλλήλων κλπ

Μια στάση που φαίνεται να ανθεί το τελευταίο διάστημα στις δημόσιες και όχι μόνο συζητήσεις. Κάθε ένας που τυχόν κάνει κριτική στην κυβέρνηση θεωρείται προδότης, συνεργάτης της ΝΔ ή ότιδήποτε άλλο; Είναι αυτό δυνατόν. Φυσικά και όχι.

fbarkas

Ευτυχώς η μάλλον αυθόρμητη αντίδραση του Αρκά να πάρει τοις μετρητοίς τις αντιδράσεις και σχεδόν να αυτολογοκριθεί άλλαξε γρήγορα. Και η πτώση της σελίδας του Αρκά κράτησε λίγες μόνο ώρες. Η χαζομάρα όσων έσπευσαν να τον κατακεραυνώσουν για τον αντικυβερνητικό του ρόλο και να σημειώσουνε ότι σαφώς από κάπου τα παίρνει(!!) ελπίζουμε να μην κρατήσει ούτε λεπτό ακόμη. Όπως και οι όψιμες λογικές φρουρών της κυβέρνησης που θυμίζουν άλλες εποχές αυριανιστικής λογικής. Κανενός είδους αριστερά δεν έχει ανάγκη από τέτοιους προστάτες.. Απολαύστε υπεύθυνα κάποια από τα σκίτσα της επιστροφής του ευφυούς σκιτσογράφου:

arkas

850962_arkas5

 

[hr]

Υγ: Ξυπνάς μέσα μου το ζώο:

 

Φυσικά μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί και η προσπάθεια των Μένουμε Ευρώπη τύπων
να εντάξουν στο πάνθεον των δικών τους προσπαθειών τον Αρκά
μαζί με τον Ηλία Κανέλλη, τον Στέφανο Κασιμάτη και τα άλλα παιδιά:

menoumefileledesαν μη τι άλλο γελάσαμε…


Επίσης εδώ η επίσημη σελίδα του Αρκά για να δείτε και μόνοι σας τα καθέκαστα : 

Αρκάς – Original Page

[hr]