Στο ψαχνό...

Η ουγγρική βουλή βάζει τον στρατό να πυροβολεί πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη

| 22/09/2015

«Τα σύνορά μας είναι σε κίνδυνο (…) Η Ουγγαρία και όλη η Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο(!) παραληρεί εκ νέου ο ακροδεξιός, Ούγγρος “ντούτσε” πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, για να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησής του να δώσει την άδεια στο στρατό να ρίχνει “στο ψαχνό” εναντίον των προσφύγων!

Η Ουγγαρία, η οποία έχει αναδειχθεί στο “μαστίγιο” της ΕΕ εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ενίσχυσε χθες την αστυνομία και το στρατό με νέες εξουσίες στο πλαίσιο μιας «κατάστασης κρίσης λόγω της μαζικής μετανάστευσης».

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τον στρατό να χρησιμοποιεί όπλα που έχουν πλαστικές σφαίρες ή ακόμη και τουφέκια εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν “παράνομα” στη χώρα.

«Τα σύνορά μας είναι σε κίνδυνο (…) Η Ουγγαρία και όλη η Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο», ουρλιάζει ο Ορμπάν, λέγοντας ότι η ήπειρος «έχει βυθιστεί» από τους μετανάστες. «Δεν χτυπούν την πόρτα μας, την παραβιάζουν» δήλωσε σε ένα νέο ρατσιστικό, σκοταδιστικό “κρεσέντο”.

Την ίδια ώρα, σήμερα συναντιώνται οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. μπας και τα “βρουν” στη “μοιρασιά” των απελπισμένων, με πηγές προσκείμενες στην προεδρία του Λουξεμβούργου να λένε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι “28” ενδέχεται να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο στο οποίο δεν θα υπάρχει ο όρος που προσδιορίζει «υποχρεωτικές» τις ποσοστώσεις.

Ουσιαστικά, πέρα από τις υπαρκτές αντιθέσεις μεταξύ των αστικών τους τάξεων, τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν σαν κοινή βάση την απόφαση του 2007, με την οποία το ευρω-ενωσιακό κεφάλαιο κατέστησε σαφές ότι θα λέει “περάστε” μόνο στο εξειδικευμένο μεταναστευτικό – προσφυγικό εν δυνάμει “προσωπικό” της “γαλέρας” της.

Τα υπόλοιπα είναι για προπαγανδιστική κατανάλωση…