Θερινό Σινεμά στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης

Με είσοδο ελεύθερη...

| 29/06/2019

Ξεκίνησαν ήδη οι καλοκαιρινές προβολές στο Θερινό Σινεμά στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Η πιο διάσημη ταράτσα της Νέας Σμύρνης που συνοδεύει τις κινηματογραφικές μας εξόδους τα τελευταία 8 καλοκαίρια ετοίμασε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα 20 (+4 μικρού μήκους) ταινιών και μας καλεί για συλλογικές προβολές κάτω από τα αστέρια. Ταυτόχρονα, καλεί τους θεατές να δείξουν αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Λαύριο και σε ανθρώπους της γειτονιάς, αφού αντί εισιτηρίου τους καλεί να συνεισφέρουν με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κ.ά.).

Μεταξύ άλλων, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο, προβάλλοντας 5 μεγάλου και 4 μικρού μήκους ταινίες Ελληνίδων δημιουργών, οι οποίες θα είναι παρούσες μετά τις προβολές για να δεχτούν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους θεατές. Οι ταινίες του αφιερώματος στο ελληνικό σινεμά θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη του Ιούλη στις 21:00, ενώ προβολές αγαπημένων ταινιών από όλο τον κόσμο έχουν προγραμματιστεί για τις υπόλοιπες Τρίτες, Πέμπτες και Κυριακές του Ιούνη και ολόκληρου του Ιούλη (πλην της Κυριακής των εκλογών), επίσης στις 21:00.

Ταινίες των Γούντι Άλεν, Άκι Καουρισμάκι, Φατίχ Ακίν και αδελφών Κοέν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα, όπως φυσικά και κάποιες αγαπημένες καλοκαιρινές ταινίες σαν το Καλοκαίρι με τη Μόνικα και το Γυμνοί στον Ήλιο, που αποτέλεσαν έμπνευση για τις δύο πολύ όμορφες κεντρικές αφίσες του Θερινού Σινεμά στην Ταράτσα, δια χειρός Lussaki (fb: @lussaki), η οποία ετοίμασε επίσης και τις δύο αφίσες του αφιερώματος που δίνει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν κάποιες από τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων και να γνωρίσουν τις δημιουργούς τους, με highlight την βραδιά μικρού μήκους ταινιών στις 31 Ιουλίου.

Ακόμα, στο Θερινό Σινεμά της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες από την Τουρκία, το Ιράν, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, ενώ στο μπαρ θα μπορεί κανείς να βρει μπύρες, ρακή, κρασί, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης και να ενημερωθεί για τις πλούσιες παράλληλες εργατικές, επιμορφωτικές, πολιτιστικές, αλληλέγγυες κ.ά. δραστηριότητες της Εργατικής Λέσχης.

Όπως αναφέρει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σε ανακοίνωσή της για την… έξοδο στην ταράτσα, «ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τα “δήθεν”, μακριά από την mainstream κουλτούρα της μαζικής κατανάλωσης, η Εργατική Λέσχη επιχειρεί να κάνει πράξη την ιδέα ότι πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζούμε, συναντιόμαστε και αντιστεκόμαστε σε “ό,τι μας τρώει την ζωή”. Η δυνατότητα το συλλογικό να νικά τον ατομισμό και τη μιζέρια».

Εκτός των προβολών, το φετινό καλοκαίρι στην ταράτσα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιές ποίησης, μουσικά αφιερώματα και βραδιές με ζωντανή μουσική. Άλλωστε, «Η ταράτσα είναι το καράβι μας για τα καλοκαιρινά ταξίδια κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της γειτονιάς και της πόλης μας».

Πληροφορίες:

EΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου (στάση Τραμ “Αιγαίου”)

Ώρα έναρξης: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*
Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου και ανθρώπους της γειτονιάς (ρύζι, όσπρια, πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, μαρμελάδα, ζάχαρη, τσάι, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διαρκείας – όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο, όχι ρούχα).

Στο χώρο των προβολών λειτουργεί μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.

Ιστοσελίδα: http://www.ergatikilesxi.gr

Email: [email protected]

FB: Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης