Ισραήλ: Νέα δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό...

... διότι «απειλούσε» με πέτρες...

| 19/12/2016

Ακόμη έναν νεαρό Παλαιστίνιο δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός στην Δυτική Όχθη, νωρίς χθες το πρωί, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες… αντιμετώπισαν «επίθεση με πέτρες», καθώς «επιχειρούσαν» σε χωριό…

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι ένας Ισραηλινός «παραστρατιωτικός αστυνομικός τραυματίστηκε» και ότι οι στρατιώτες «πυροβόλησαν στον αέρα» για να απωθήσουν πλήθος περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε με πέτρες. Δήλωσε ακόμα ότι οι στρατιώτες «επιχειρούσαν» στο χωριό, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που εισέβαλαν στο χωριό Μπέιτ Ρίμα, κοντά στη Ραμάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 19χρονο Παλαιστίνιο, Αχμέντ Χαζέμ Ατά.

Τουλάχιστον 231 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο του 2015.

Θυμίζουμε, ότι αυτό το καθεστώς ου δολοφονεί παιδιά διότι οι πάνοπλοι στρατιώτες του «νιώθουν» να «απειλούνται» από τον πετροπόλεμο των θυμάτων τους, απολαμβάνει ιδιαιτέρως αναβαθμισμένων σχέσεων με την Ελλάδα. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε αυτό που είχε πει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι, δηλαδή, είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών του Ισραήλ να ζουν με ασφάλεια, αλλά και το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους βιώσιμο κράτος. Καθιστώντας, ουσιαστικά, την επιεικώς απαράδεκτη «λογική» των «ίσων αποστάσεων» έναντι θυτών και θυμάτων, επίσημη κρατική εξωτερική πολιτική.