Ιταλία: Οργή για το ΙΚΕΑ που απολύει ... «δια του αρραβώνος»

Στο δρόμο μητέρα, μόνη, με δύο παιδιά, για «καθυστερήσεις» σε συμφωνημένο ωράριο

| 29/11/2017

Σε αντιπαράθεση που παίρνει διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της απόλυσης δια της κοροϊδίας, ουσιαστικά, μιας Ιταλίδας από τα γνωστά πολυκαταστήματα ΙΚΕΑ (που μας παρουσιάζονται «φιλικά» προς τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τα ζώα, τα λουλούδια, κ.λπ.).

Η εργαζόμενη είναι διαζευγμένη και μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της, εκ των οποίων το ένα είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa η 39χρονη Μαρίκα Ρικούτι εργαζόταν στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Μιλάνο της Ιταλίας

Όταν πρόσφατα άλλαξε τομέα εργασίας, ζήτησε από την εργοδοσία να μην εργάζεται από τις 7 το πρωί σε καθημερινή βάση προκειμένου να μπορεί να τα φέρει εις πέρας και με τα παιδιά της. Είχε συζητηθεί μάλιστα η βάρδια της να ξεκινά στις 9 το πρωί, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας όπως ήταν και στο προηγούμενο πόστο που εργαζόταν.

Η διεύθυνση του καταστήματος συμφώνησε και έτσι η 39χρονη εργαζόμενη άρχισε να ακολουθεί το νέο της ωράριο και να μην πηγαίνει κάθε μέρα στο πόστο της στις 7 αλλά στις 9το πρωί, τις ημέρες που συμφωνήθηκαν. Λίγες μέρες μετά απολύθηκε με την αιτιολογία των «επαναλαμβανόμενων καθυστερήσεων».

Η απόλυση προκάλεσε οργή στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος οι οποίοι ήταν εις γνώσην τόσο της κατάστσαης που αντιμετώπιζε η συνάδελφός τους όσο και της συμφωνίας που είχε γίνει με την εργοδοσία.

Η απόλυσή της προκάλεσε αγανάκτηση και οργή στους συναδέλφους τους που γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων που σηκώνει μόνη της η 39χρονη αλλά και τη συνεννόηση που υποτίθεται ότι είχε γίνει με τη διεύθυνση του καταστήματος. Πραγματοποιήθηκε ήδη μια στάση εργασίας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες ενώ πλέον το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις με την εμπλοκή της συνομοσπονδίας Cgil .