Κατάληψη Στέγης Προσφύγων, Νοταρά 26

Άμεση ανάγκη για υλικά, δουλειές και δημιουργία ενός κατάλληλου για διαμονή τόπο

| 26/09/2015

Η συνέλευση που δημιουργήθηκε στην κατάληψη στέγης της Αραχώβης 44 διευρύνεται και συνεχίζει να οργανώνει τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων. Σήμερα 26 Σεπτέμβρη έχει καινούργια συνάντηση στις 19.00

Παρακάτω η χθεσινή ανακοίνωση της Συνέλευσης:

Στις 25/9 το εγχείρημα στέγασης προσφύγων, που ξεκίνησε στην Αραχώβης 44, στο παλιό κτίριο της φοιτητικής λέσχης μεταφέρθηκε στη Νοταρά 26, στο πρώην κτίριο του ΕΤΕΑΜ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών). Οι λόγοι είναι διπλοί:

Καταρχήν είναι ένα κτίριο που πληρεί με καλύτερους όρους τα κριτήρια υγιεινής και στέγασης, ούτως ώστε να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες. Κατά δεύτερον στο προηγούμενο κτίριο δημιουργήθηκε ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα που θα ήταν επίφοβο για την ασφάλεια των στεγαζόμενων.

Καλούμε συλλογικότητες και άτομα να πλαισιώσουν το εγχείρημα, τόσο με την παρουσία τους όσο και με όποια υλική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας/καθεμία. Άμεση και πρώτη ανάγκη του χώρου είναι ο καθαρισμός, οπότε χρειάζονται καθαριστικά υλικά. Είναι σημαντικό οι εργασίες του χώρου να προχωρήσουν γρήγορα με μεγάλη συμμετοχή, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η στέγαση των προσφύγων.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη σημερινή συνέλευση στις 19:00, σήμερα το απόγευμα στο χώρο της κατάληψης, στη Νοταρά 26, καθώς θα διαμορφωθούν οι ομάδες εργασίας και θα τεθεί η περαιτέρω πολιτική και κοινωνική στόχευση του εγχειρήματος.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Κατάληψης Στέγης Προσφύγων
(Νοταρά 26)