Νέος προσφυγικός "φόρος" αίματος στο Αιγαίο

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι...

| 15/09/2015

Οι μαύρες ειδήσεις του Αιγαίου συνεχίζονται, καθώς όλοι και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες χάνουν τη ζωή τους επιχειρώντας να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια που έχει επιβληθεί στις πατρίδες τους.

Την ίδια στιγμή οι ανεπίσημες και επίσημες εκστρατείες μίσους, τα κρατικά και παρακρατικά πογκρόμ πληθαίνουν στην Ευρώπη μαζί με νέες ακόμη πιο αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες από την Ουγγαρία μέχρι τα βόρεια και κεντρικά της γηραιάς ηπείρου. (η φωτό εξωφύλλου είναι αρχείου: Γιάννης Μπεχράκης / Reuters)

Νέο έγκλημα με θύματα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, συνέβη σήμερα στις 6 το πρωί στο Αιγαίο, όταν ξύλινη βάρκα, μήκους περίπου 20 μέτρων με πάνω από 220 ανθρώπους βυθίστηκε, παρασέρνοντας στο θάνατο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 14 άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, η βάρκα βυθίστηκε στη διαδρομή από την τουρκική περιοχή Ντάτσα προς την Κω , στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι τούρκοι λιμενοφύλακες κατόρθωσαν να διασώσουν 205 ανθρώπους.  Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται.

Edit: 12:52 : Αυξάνονται οι νεκροί του ναυαγίου: Εφτασαν τους 22 ανθρώπους, ανάμεσά τους 4 παιδιά.  Οι Τούρκοι λιμενοφύλακες κατόρθωσαν να διασώσουν 211 άτομα.