Να σταματήσουν οι σφαγές στην Παλαιστίνη

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ., ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

| 10/07/2014

Σε διαμαρτυρία έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία για να σταματήσουν οι σφαγές στην Παλαιστίνη καλούν διάφοροι φορείς. Ανάμεσά τους η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων, η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ο Σύλλογος “Ιντιφάντα”, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) κ.α.

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»:

«Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ επιδρομών σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα “Αιχμή Προστασίας”, την τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες.

Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα προκλητικά σιωπά απέναντι στη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ,παρακολουθώντας με απάθεια το διαρκές έγκλημα που συντελείται  και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βάζοντας στον ίδιο σάκο κατακτητή και κατακτημένο και εξισώνοντας θύτη και θύμα.

Στη νέα αυτή προκλητική επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της ισραηλινής κατοχής και καλεί σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία, την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 6:30μμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Κηφισίας & Κατεχάκη), ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ.

 

Το κάλεσμα του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό “Ιντιφάντα”

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες

Το Ισραήλ συνεχίζει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού, εξαπολύοντας δολοφονικούς και καταστροφικούς βομβαρδισμούς στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, και συνεχή πογκρόμ συλλήψεων, φονικές επιδρομές, κατεδαφίσεις και καταστολή των διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα πολλές είναι οι φωνές στην ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και στην ισραηλινή κοινωνία, που ζητούν ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα και νέα χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας . Ήδη έχουν κληθεί χιλιάδες έφεδροι για να ενισχύσουν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής.
Οι Παλαιστίνιοι ξεσηκώνονται στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και μέσα στο Ισραήλ, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση δίνει και πάλι άνιση μάχη απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του κόσμου.
Είναι ώρα να δείξουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες, να συμμετάσχουμε στις διεθνείς κινητοποιήσεις για την αποτροπή μιας νέας ισραηλινής στρατιωτικής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πάψει τη στρατηγική συμμαχία με το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη.
Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί κι αυτός, μαζί με άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης και παλαιστινιακές οργανώσεις, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την ερχόμενη Πέμπτη 10/7 στις 6.30 μ.μ.
Καλούμε κινηματικές, κοινωνικές, πολιτικές συλλογικότητες, οργανώσεις, καθώς και κόμματα της αριστεράς, να ενισχύσουν την κινητοποίηση.
Παράλληλα καλούμε σε διάδοση του διεθνούς κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων – κυρώσεις) εναντίον του Ισραηλινού απαρτχάιντ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

palestinikid

 

Διαβάστε άρθρο για την Παλαιστίνη εδώ