Νεκρή εν ώρα εργασίας υπάλληλος καθαριότητας

Hταν 62 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών

| 01/07/2017

Για μια σύμβαση που τέλειωνε, η οποία έδινε μόλις 500 ευρώ, μια γυναίκα 62 ετών, υπάλληλος του Δήμου Ζωγράφου έχασε την ζωή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ήταν μητέρα μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταξύ των οποίων ενός ΑΜεΑ και μιας ανήλικης.

Πήγε στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου προκειμένου να ξεκινήσει, μετά την λήξη της απεργίας τη βάρδια της, όταν και ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως έτρεξαν κοντά της οι συνάδελφοί της, έγινε προσπάθεια να της δώσουν τις πρώτες βοήθεια ενώ την ίδια στιγμή κάλεσαν ασθενοφόρο. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

«Την μετέφεραν στον Ευαγγελισμό, εκεί έγινε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά δεν βοήθησε και η γυναίκα κατέληξε» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα. Οι πρώτες ενδείξεις του θανάτου δείχνουν πως πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο.

Ήδη ο άδικος θάνατος της εργαζόμενης, που σε ηλικία 62 ετών αγωνίζονταν για μια αβέβαιη σύμβαση η οποία πλήρωνε λίγο πιο κάτω από τον βασικό μισθό σε μια τόση επιβλαβή θέση, έχει αναστατώσει τους συναδέλφους της .Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκα,ς ο οποίος επιβεβαίωσε τον θάνατο της 62χρονης δήλωσε:. «Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά θρηνούμε μια συνάδελφο μας. Αγωνιστήκαμε και μας κατηγόρησαν. Χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, με ζέστη και με κρύο είμαστε στον δρόμο μαζεύοντας τα σκουπίδια. Ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί τελικά, τι λένε γι’αυτούς τους εργάτες που βγαίνουν με τις πιο αντίξοες συνθήκες, δίνοντας τη ζωή τους και τους οποίους θέλουν να τους απολύσουν. Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα την σκεπάσει».

Mε πληροφορίες από το The Press Project