Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν- Στην Ελλάδα, στην Ιταλία, παντού

Καταγγελίες από την κυβέρνηση για ελλιπή συντήρηση της φονικής γέφυρας στην Γένοβα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία

| 17/08/2018

Aπό τις τεράστιες καθυστερήσεις στα επαρχιακά αεροδρόμια που η ελληνική κυβέρνηση πούλησε για ένα κομμάτι ψωμί στη Fraport, πάμε, δυστυχώς σε μια πολύ πιο κρίσιμη απόδειξη πως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες με σκοπό το κέρδος έχει, συχνά, μοιραίες συνέπειες.

Αυτή την φορά, στην Γένοβα της Ιταλίας, όπου η κατάρρευση μιας γέφυρας κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η ίδια η ιταλική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγόρησε  την εταιρεία αυτοκινητοδρόμων πως η συντήρηση που έκανε στην γέφυρα ήταν ελλιπής και κάλεσε τους υπεύθυνους να παραιτηθούν. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ.

Από τηνάλλη η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων όχι μόνο δεν φάνηκε διαθετειμένη να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά έχει παραδεχθεί, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Στο μεταξύ, σε 35 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ανάμεσά τους υπάρχουν και τρία μικρά παιδιά οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών. Η Πολιτική Προστασίας της Ιταλίας έχει αναφέρει, ανεπίσημα, ότι οι νεκροί έιναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.