Οι Φωνητικές Αρμονίες των Low στην Αθήνα

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στο Fuzz Live Music Club.

| 20/01/2015

Από το Ντουλούθ της Μινεσότα για πρώτη φορά στην χώρα μας οι απρόβλεπτοι Low. Ένα τρίο που δημιουργεί στην σχολή του λεγόμενου slowcore (Red House Painters, Cat Power, Galaxie 500 κ.α.) το ζευγάρι Alan Sparhawk και Mimi Parker, μαζί με τον Steve Garrington στο μπάσο από το 2008,. Το αργό τέμπο και οι απίθανες φωνητικές αρμονίες χαρακτηρίζουν το γκρουπ, αλλά είναι η  δουλειά τους -δέκα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους στούντιο άλμπουμ- που φέρνει τους Low στις πρώτες γραμμές της σύγχρονης  ροκ πρωτοπορίας.

Πέρα από τις καλά οργανωμένες μελωδίες, τις μίνιμαλ ενορχηστρώσεις και τα λιτά, στην κυριολεξία, κρουστά, οι Low εκπέμπουν μεγάλα ποσά δημιουργικής έντασης που αγγίζουν πάντοτε το κοινό συναισθηματικά. Η αίσθηση του post- rock είναι εμφανής καθώς και στοιχεία της ηλεκτρόνικα σε συνδυασμούς απρόσμενους και συνάμα απολαυστικούς. Άλλο γνώρισμά τους τα κόνσεπτ άλμπουμ που κυκλοφορούν κατά καιρούς με αναφορές σε βασικά κεφάλαια του ροκ όπως ο Neil Young.

Στον δρόμο της πραγματικά ανεξάρτητης δημιουργίας το γκρουπ χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το ευρωπαϊκό με άποψη κοινό αλλά και στην Ελλάδα καθώς η θρυλική Hitch Hyke Records έχει κυκλοφορήσει πολλούς από τους δίσκους του. Τούτων δοθέντων και μαζί οι εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις που κάνουν οι Low,  προϋποθέτουν μια πολύ καλή δικαιολογία για το ερχόμενο Σάββατο 24 του μήνα, έτσι ώστε να πάμε την άλλη ημέρα με χαρά στις κάλπες!

Η προπώληση ξεκινάει στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr

Low + opening act (t.b.a.):  Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.