Πανεκπαιδευτική Πορεία | Πέμπτη 17.01 στις 10:00 | Προπύλαια

| 16/01/2019

Η Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, συνεχίζοντας την κατάληψη της Πρυτανείας, καλεί σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου μετά τις μεγαλειώδεις ως τώρα διαδηλώσεις που χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής. Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα.

.


.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας, για να διαδηλώσουν και την Δευτέρα 14/1, δεύτερη ήμερα 24ωρης απεργίας, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα των απολύσεων και της απαξίωσης των πτυχίων. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στα Προπύλαια της κατειλημμένης πρυτανείας με παλμό και αγωνιστικότητα κατέκλυσε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Η ξαφνική αναδίπλωση της κυβέρνησης για αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Πέμπτη, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν αλλάξει στρατόπεδο! Κάτω από την πίεση των δυναμικών κινητοποιήσεων του 4ημέρου 11-14/1 με κέντρο αγώνα την κατάληψη του συντονιστικού Αναπληρωτών, εκπ/κών σωματείων και φοιτητών στην Πρυτανεία τους ανάγκασε σε τακτική υποχώρηση!

Η πορεία των εκπαιδευτικών μαζί με εργατικά σωματεία και συλλογικότητες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φοιτητικούς συλλόγους έφτασε στη Βουλή και πλημμύρισε το Σύνταγμα κα τους γύρω δρόμους. Με μαχητικότητα διατρανώσαμε τα κοινά αιτήματα για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους-ες, δηλώσαμε με απόλυτο και σαφή τρόπο ότι το κίνημα δε θα επιτρέψει να κατατεθεί το νομοσχέδιο ούτε σήμερα, ούτε ποτέ!
Απαιτήσαμε από τις ομοσπονδίες να πάψουν σκόπιμα να αγνοούν το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό κίνημα που αναπτύσσεται, ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ 3ΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απέναντι στο πανεκπαιδευτικό ποτάμι η κυβέρνηση παρέταξε διπλές κλούβες κόβοντας κάθε δυνατότητα προσέγγισης της πορείας στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού προστασίας του πολίτη, για μη επανάληψη της αστυνομικής βίας της Παρασκευής 11/1, η πορεία χτυπήθηκε βάναυσα. Χρησιμοποίησαν μεγάλο ρεπερτόριο κατασταλτικών μέσων εναντίων των διαδηλωτών: ασφυξιογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ξύλο και ρίψη χημικών εξ επαφής. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά με εγκαύματα δευτέρου βαθμού συναδέλφισσα εκπαιδευτικός, ενώ δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν και παρουσίασαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και θεωρούμε ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ! Δηλώνουμε ότι δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα το δίκαιο αγώνα μας.

Η πορεία συγκροτημένα κατευθύνθηκε στην κατάληψη της πρυτανείας όπου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνέλευση αγώνα για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ανακοινώνουμε ότι:

• Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

• Καταγγέλλουμε την ξεπουλημένη στάση της πλειοψηφίας των δύο ομοσπονδιών, που αρνούνται ακόμα και τώρα να κηρύξουν τριήμερη απεργία και να οργανώσουν αποφασιστικό αγώνα για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου.

• Βγαίνουμε για εξορμήσεις στα σχολεία, μεταφέροντας το αγωνιστικό κλίμα του καυτού τετραημέρου καλώντας όλες και όλους να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους.

• Καλούμε τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν 3μερη απεργία και ολομέλειες προέδρων. Η μαζική παρουσία όλων στις συλλογικές διαδικασίες θα επιβάλλει τη συνέχιση του αγώνα!

• Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα της μάχης που δίνουμε.

• Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους που ήδη με τις αποφάσεις τους στέκονται στο πλευρό μας και δίνουμε από κοινού τη μάχη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, φοιτητή/τρια, άνεργο/η, γονείς, όλη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας για το δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία, μόρφωση και αξιοπρεπή ζωή.

• Την Τετάρτη 16/1 στις 8μμ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας στην Αμερική. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

• Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να αναλάβουν αντίστοιχες δράσεις σε όλη τη χώρα, στέλνοντας πανελλαδικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ