ΠΟΣΠΕΡΤ: "Ωρες σιωπής" οταν παίζει Χ.Αυγή

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντιδρά -επιτέλους- στην ρητορική μίσους της Χ.Α.

| 24/02/2017

Λίγο οι βόλτες στο  Καστελόριζο, λίγο οι προβολές των συγκεντρώσεων της, η Χρυσή Αυγή απολάμβανε μια ιδαίτερη προβολή από την ΕΡΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.  Εάν αναλογιστεί κανείς πως μια κυβέρνηση “της Αριστεράς”  έδινε χώρο σε μια νεοναζιστική συμμορία, θάβοντας πολλές φορές συγκεντρώσεις και πορείες, θα παραξενευόταν. Εάν σε αυτό το σκεφτικό προσθέσει κανείς το ότι η ίδια νεοναζιστική συμμορία δικάζεται για μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων, ενώ ο ίδιος της ο αρχηγός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία Φύσσα, τότε ο θυμός είναι η μόνη λογική αντίδραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, κάπως αργοπορημένα, αποφάσισε πως οι προβολές αυτές είναι απαράδεχτες και με ανοιχτή επιστολή της προς τη διοίκηση της ΕΡΤ  ανακοινώσε ότι από αύριο το απόγευμα και κάθε φορά, όποια ημέρα και ώρα θα προγραμματίζεται προβολή του έργου της Χρυσής Αυγής -με αίτημά της ή μη- θα προβαίνει σε στάσεις εργασίας τη στιγμή της προβολής.

Με τον τρόπο αυτό όποια ώρα και αν θέλει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να προγραμματίσει ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Αγωνιστήκαμε και παλεύουμε για αυτό, ώστε η ΕΡΤ να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος και είμαστε μαζί με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της Χ.Α., όπως συνδικάτα, μαζικοί φορείς, οικογένεια Φύσσα, δημοτικές αρχές, βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου, ευρωβουλευτές, όπως και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και που αντιδρούν σε αυτή την προβολή», προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Και καλεί τη τη διοίκηση της ΕΡΤ:

να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής και πρόσφατα της δικαιοσύνης με την αθώωση Πελετίδη, τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών και

• να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο πρόεδρός της Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Η ΕΡΤ και η διοίκησή της πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για τον ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Ο φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις προβολής τους είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον για όλους μας αλλά κυρίως γι’ αυτούς που έχουν ταχθεί να λειτουργούν για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

»Ο ρόλος της ΕΡΤ είναι η προβολή του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και όχι το βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών και δολοφόνων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ώστε να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα», καταλήγει η ΠΟΣΠΕΡΤ.