«Πράσινη Ταξιαρχία» της Σέλτικ: Με αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη απαντούν στην UEFA!

Οι δυναμικοί οπαδοί του σκωτσέζικου συλλόγου μετατρέπουν το πρόστιμο σε βοήθεια στην Παλαιστίνη!

| 24/08/2016

‘Εγιναν πρόσφατα διάσημοι σε όλο τον πλανήτη όταν ανέμισαν παλαιστινιακές σημαίες στις κερκίδες, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού της ομάδας τους με την ισραηλινή Χάποελ. Τώρα, οι οπαδοί της σκωτσέζικης Σέλτικ, συνεχίζουν με νέα πράξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, μαζεύοντας χρήματα που θα δοθούν σε δομές στα κατεχόμενα, ως απάντηση στην πειθαρχική δίωξη εναντίον του συλλόγου από την UEFA η οποία εκλαμβάνει την παλαιστινιακή σημαία… ως «παράνομο πανό»!

«Είμαστε η Πράσινη Ταξιαρχία, οι παθιασμένοι Ultra οπαδοί της Celtic Football Club, της πιο διάσημης και επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Σκωτίας. Κατά τον αγώνα του Champions League με την Χάποελ Μπερ Σεβά στις 17 Αυγούστου 2016, η Πράσινη Ταξιαρχία και οι οπαδοί σε όλο το γήπεδο του Σέλτικ Παρκ ανέμισαν σημαίες για την Παλαιστίνη. Αυτή η πράξη αλληλεγγύης έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας σε όλο τον κόσμο. Έχει προσελκύσει επίσης μια πειθαρχική ποινή από την UEFA, η οποία θεωρεί ότι την παλαιστινιακή σημαία αποτελεί “παράνομη πανό”» σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι οπαδοί της Σέλτικ και συνεχίζουν: «Σε απάντηση αυτής της μικροπρεπούς και πολιτικά μεροληπτικής πράξης αυτού του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου,, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε θετικά στο παιχνίδι και από σήμερα ξεκινάμε την εκστρατεία #matchthefineforpalestine. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 75.000 λίρες, οι οποίες θα μοιραστούν ισόποσα στην οργάνωση Ιατρική Βοήθεια για την Παλαιστίνη (MAP) και του Lajee, ενός παλαιστινιακού πολιτιστικού κέντρου στον προσφυγικό καταυλισμό Aida στα περίχωρα της Βηθλεέμ».

σελτικ1

«Για τους νέους του Aida» συνεχίζει η ανακοίνωση, «το Κέντρο Lajee στην καρδιά του στρατοπέδου προσφέρει ελπίδα και μια απόδραση από την πραγματικότητα της ζωής υπό ισραηλινή κατοχή. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι μια σανίδα σωτηρίας για την εξαθλιωμένο και καταπιεσμένο λαό.».

Οι οπαδοί της Σέλτικ ονειρεύονται να ενισχύσουν το πολιτιστικό κέντρο, αλλά και να δημιουργήσουν την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του στρατοπέδου, η οποία, σε συνεννόηση με τους πρόσφυγες, θα ονομαστεί Aida Celtic. Μάλιστα, σχεδιάζουν και ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με ομάδες από όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Δυτικής ‘Οχθης την ερχόμενη ‘Ανοιξη.

Διότι το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ οι Ανώνυμες Εταιρείες, τα αφεντικά και οι μέτοχοι ομάδων – πολυεθνικών. Οι οπαδοί της Σέλτικ αλλά και άλλων συλλόγων του κόσμου, φροντίζουν να το θυμίζουν αυτό με τον καλύτερο τρόπο…