Πρακτορείο TASS: Σύλληψη ηγέτη της Χαμάς!

Οι ισραηλινοί χτυπούν και προκαλούν την Τρίτη Ιντιφάντα

| 20/10/2015

Αναδημοσιεύουμε από το πρακτορείο TASS την παρακάτω είδηση για τη σύλληψη του ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Δυτ. Όχθη, κίνηση που φαίνεται βέβαιο ότι θα πυροδοτεί πολύ σύντομα εξελίξεις. Πέρα από την προπαγαδιστική ρητορική των Ισραηλινών, η σύλληψη αυτή κλιμακώνει την προετοιμασία αυτού που ορισμένοι ονομάζουν ήδη ως τρίτη Ιντιφάντα

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τα ξημερώματα τον ηγέτη της ΧΑΜΑΣ, Χασάν Γιουσούφ, στο χωριό Μπεϊτούνιγια κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

γιουσουφ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Γιουσούφ “υποκίνησε ενεργά και ενθάρρυνε δημόσια την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών”.

Οι ηγέτες της Χαμάς, “δεν μπορούν να περιμένουν ότι θα είναι σε θέση να ενθαρρύνουν ελεύθερα πράξεις τρόμου και βίας από την άνεση των σαλονιών τους ή από τα τζαμιά” είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Πίτερ Λέρνερ.

“Εάν ενθαρρύνεις, υποστηρίζεις και υμνείς το θάνατο αθώων ανθρώπων, ο ισραηλινός στρατός θα ενεργήσει άμεσα για να συγκρατήσει πράξεις υποκίνησης και μίσους, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ευημερία  τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων” πρόσθεσε.»