Οταν η ανεργία είναι «νόμιμη»... σε αντίθεση με τα κουλούρια χωρίς άδεια

Εξοντωτικό πρόστιμο σε άνεργο γονιό που πουλούσε κουλούρια

| 07/10/2016

Τα περιστατικά αρχίζουν να πληθαίνουν: Εξαθλιωμένες γιαγιάδες που σύρονται στα δικαστήρια επειδή πουλούν σε μια γωνία χόρτα χωρίς άδεια, πρόστιμα σε άνεργους γονιούς που πουλάνε κουλούρια. Αυτή τη φορά, ένας άνεργος πατέρας που πουλούσε στους δρόμους και στις παραλίες κουλούρια και ντόνατς προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του, τιμωρήθηκε με έναν τουλάχιστον εξοντωντικό πρόστιμο 5.000 ευρώ(!), επειδή δεν είχε την άδεια!

Οπως αναφέρει το candianews.gr, το… «έγκλημα» σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στην Αγία Μαρίνα Χανίων, όταν αστυνομικός εντόπισε τον πωλητή ντόνατς στην παραλία να μην έχει άδεια. Το πρόστιμο έπεσε αμέσως.

Ο άνθρωπος κατέθεσε προσφυγή υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αναγκάζεται να πουλάει ντόνατς και κουλούρια επειδή:

-ο ίδιος είναι άνεργος από το 2011, μέχρι και σήμερα, χωρίς να διαθέτει κανένα άλλο εισόδημα.

-ο μοναδικός λόγος για τον οποίο βρέθηκε να πωλεί ντόνατς είναι η εξασφάλιση των στοιχειωδών μέσων για τη διαβίωση του ιδίου καθώς και της συζύγου του.

– η σύζυγός του δεν διαθέτει κανένα εισόδημα από καμία πηγή αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

– είναι τρίτεκνος.

Η αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στην οποία προσέφυγε απέρριψε την προσφυγή του, επιβάλλοντας με σημερινή της απόφαση το βαρύ πρόστιμο. Προς δόξαν της τυφλής – μόνο όταν πρόκειται για τους εργάτες, τους άνεργους και τους εξαθλιωμένους – αστικής «δικαιοσύνης».

%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%822