Πρώτο διεθνές αντιφασιστικό τουρνουά πολεμικών τεχνών στη Θεσσαλονίκη

| 05/06/2014

Στη Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Ιούνη στο Ιβανώφειο στάδιο, πραγματοποιείται το πρώτο διεθνές αντιφασιστικό τουρνουά, στο οποίο θα διεξαχθούν αγώνες πυγμαχίας, kick boxing, mma και άλλα, σεμινάρια πολεμικών τεχνών, συναυλίες και ενημερώσεις – συζητήσεις για το αντιφασιστικό κίνημα στη χώρα του καθενός, με απώτερο στόχο τον συντονισμό των δράσεων ενάντια στον φασισμό.

Η Πρωτοβουλία για τη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση, μας εξηγεί το σκεπτικό της:

«Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, όπου η συνθήκη της κρίσης από περίοδος αναπροσαρμογής γίνεται μονιμότητα, παρατηρούμε αρκετά παράδοξα γεγονότα. Ένα από αυτά είναι ότι ενώ η διαρκής κρίση έχει ανοίξει όλα τα πεδία σύγκρουσης με την εξουσία, ένα κομμάτι της κοινωνίας συντάχτηκε με τους φασίστες, παραβλέποντας ότι είναι προέκταση του εξουσιαστικού μηχανισμού.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα με την ελπίδα της τιμωρίας όσων μας οδήγησαν στην κρίση, η Χρυσή Αυγή ξαφνικά απέκτησε δύναμη στο κοινοβούλιο, απεύθυνση στα πιο υποβαθμισμένα στρώματα της κοινωνίας και βλέψεις για διεκδίκηση των δρόμων. Όσο επίπλαστο και αν είναι αυτό βέβαια, παρότι θα λέγαμε πως οι δρόμοι μας ανήκουν, προέκυψε η ανάγκη περισσότερο από ποτέ να οργανώσουμε τις υπάρχουσες δομές αυτοάμυνας μας ώστε να επιβληθούμε συλλογικά ενάντια στην φασιστική απειλή.

Δεδομένου ότι τα κίνητρα μας είναι διαφορετικά θελήσαμε να δημιουργήσουμε νέους χώρους  εκγύμνασης και εκμάθησης πολεμικών τεχνών ή να ενισχύσουμε τους παλιούς έξω από λογικές ανταγωνισμού, νικητή και ηττημένου. Ότι δημιουργούμε στοχεύει στην ενίσχυση της ατομικής και συλλογικής αυτοάμυνας μέσα στα πλαίσια του κινηματικού ανταγωνισμού  με στόχο την από κάθε μεριά όξυνση του κοινωνικού πολέμου.

Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια λειτουργούν αρκετά αυτοοργανωμένα γυμναστήρια όπου διδάσκονται και μαχητικά αθλήματα με μεγάλη συμμετοχή. Σαν επιστέγασμα αυτών των εγχειρημάτων υπήρξε ο συντονισμός όλων αυτών των ομάδων και η διοργάνωση φιλικών αναμετρήσεων πυγμαχίας και kick boxing με αντιφασιστικό χαρακτήρα. Η επιτυχία των διοργανώσεων αυτών και η αποδοχή που είχαν από τον κόσμο μας οδήγησε στην ιδέα να πραγματοποιήσουμε  ένα διεθνές τουρνουά πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων αντιφασιστικού χαρακτήρα ώστε να έρθουμε σε επαφή με συντρόφους από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξουμε ιδέες και να συντονιστούμε ενάντια στον φασισμό».

afisa-main1-01

Στο τουρνουά θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, οι πυγμάχοι Jeff Monson και Lenny Bottai, οι οποίοι θα παραδώσουν σεμινάρια σε όσους ενδιαφέρονται.

communism-1440-959-wallpaper

Jeff Monson

lenny1-2

Lenny Bottai

Ο Lenny Bottai, πρωταθλητής πυγμαχίας από την Ιταλία θα έρθει με τον συναθλητή του Federico Gassani από την Spes Fertitude (http://www.spesfortitude.it/) και με έναν φίλο του από την Palestra Popolare Valerio Verbano της Ρώμης (https://www.facebook.com/palpopolare.valerioverbano?fref=ts). (Ο Valerio Verbano ήταν ένας αγωνιστής προερχόμενος από το χώρο της ιταλικής αυτονομίας ο οποίος σε ηλικία 19 χρονών (στις 22/2/1980) δολοφονήθηκε με πυροβόλο όπλο σε ενέδρα από 3 κουκουλοφόρους)

IMG_0106

Μία μέρα πριν το τουρνουά και στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση συζήτηση με τον Bernd Langer, ο οποίος δραστηριοποιείται στον ριζοσπαστικό πολιτικό χώρο από το 1978, συμμετείχε στις πρώτες αυτόνομες αντιφασιστικές δομές, καθώς και στην πολιτική-πολιτιστική πρωτοβουλία Τέχνη και Αγώνας (Kunst und Kampf), μέλος των Αυτόνομων Αντιφα (Μ) και της ομοσπονδιακής οργάνωσης Αντιφασιστική Δράση (ΑΑ/ΒΟ). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με τα επαναστατικά κινήματα στη Γερμανία.

AntifaAktion copy (1)