Ρέθυμνο: Οργανωμένη επίθεση φασιστών

Αμεση η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος

| 03/10/2016

Οργανωμένη επίθεση φασιστών εναντίον νεολαίας έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, στις 1.15 το πρωί, περίπου 15 φασίστες προχώρησαν σε τραμπουκισμούς στην πλατεία της Μητρόπολης, στην παλιά πόλη, γνωστό σημείο συγκέντρωσης φοιτητών και μελών κοινωνικών κινημάτων. Ενας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσομομείο όπου του έγιναν πολλά ράμματα.

Κάποιοι από τους επιτιθέμενους αναγνωρίστηκαν από τον κόσμο αλλά έχουν γίνει άφαντοι από ολόκληρη την πόλη. Πάντως, αμέσως μετά το χτύπημα πραγματοποιήθηκε μεγάλη, για τα δεδομένα του χρόνου, αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το diktiospartakos.blogspot.gr «η νέα αυτή φασιστική επίθεση, ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των βίαιων γεγονότων που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου την Τετάρτη 28/09, όταν εκδηλώθηκαν  επιθέσεις των ΜΑΤ κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου της πόλης όπου χτύπαγαν με τα γκλομπ και τις ασπίδες τους αντιφασίστες και ψέκαζαν με χημικά όλο τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τους φασίστες και τους νεοναζί χρυσαυγίτες, τους οπαδούς του επικίνδυνου μορφώματος του Σώρρα και μελών του ΣΑΟΡ (σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου) που έχει εξελιχθεί σε ακροδεξιό θύλακα. Επίσης ανάμεσα τους βρίσκονται και ασφαλίτες».