Διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ - 3 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Στις 19:00

| 03/06/2020

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7.00 και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία καλούν κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00 και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα (7:00 μ.μ.), στο άγαλμα Βενιζέλου

«Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν “μπορούσε να αναπνεύσει”. Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού», είναι το σύνθημα στο κοινό κάλεσμα οργανώσεων, όπως Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά κ.α.

Στις 18:30, στο ίδιο σημείο, καλεί και η ΚΕΕΡΦΑ.

Με το σύνθημα «Καπιταλισμός σημαίνει: “Δεν μπορώ να αναπνεύσω“», μέλη της ΚΝΕ διαδήλωσαν τη Δευτέρα 1/6 έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στο Αμερικανικό προξενείο.