Στο ίδιο έργο θεατές: ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα) καταγγέλει ΣΥΡΙΖΑ (κυβέρνηση) για εκκενώσεις καταλήψεων

Κρύα αστεία για την αντιμετώπιση της ζέστης του Ιουλίου;

| 27/07/2016

Κακόγουστο αστείο; Διπολική συμπεριφορά; Εξωφρενική και υποκριτική προσπάθεια συσκότισης της κοινής γνώμης ή έστω ενός αριστερού κομματιού αυτής; Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά… Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν αλλέκτωρ λαλήσει τρεις εξέδωσε ανακοίνωση που τίθεται ενάντια στην δράση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη που αντανακλά πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης και αφορά σημερινή (στο σκοτάδι λίγο πριν ξημερώσει) συντονισμένη εκκένωση τριών καταλήψεων και δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυων και προσφύγων, τους οποίους ανέλαβε πλέον να …φιλοξενήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μάς βρίσκει αντίθετους.

Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Τα βίντεο από την εκκένωση είναι αποκαλυπτικά:

Όπως φαίνεται η συντονισμένη δράση παραγόντων της δημόσιας ζωής στη Θεσσαλονίκη απέναντι στο No Border Camp (που τελικά δεν αποτέλεσε την αρχή της καταστροφής του σύμπαντος όπως είχε προβλεφθεί), δεν ήταν τυχαία.

Λίγες μόλις στιγμές μετά το τέλος του, η αστυνομία ανέλαβε “να λύσει τα προβλήματα της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και να βελτιώσει τους όρους ζωής της”, εκκενώνοντας κτήρια που παραμένουν για καιρό άδεια και κατελήφθησαν για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στέγασης για πρόσφυγες.

Κτήρια όπως το Ορφανοτροφείο που υπήρξαν κατειλημμένα εδώ και καιρό και αποτέλεσαν κέντρο πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών αλληλεγγύης το τελευταίο διάστημα για τους πρόσφυγες. (ΔΕΣ ΕΔΩ.)

Άξιο λόγου πως ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που θίγονταν υπάρχουν αναφορές για την εκκλησιαστική περιουσία…

Την ίδια στιγμή πάντως πολλοί από τους αλληλέγγυους δεν πείστηκαν για την αγνότητα των σκοπών του ΣΥΡΙΖΑ (κόμματος) απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (κυβέρνηση) και σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του εν λόγω πολιτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη, εδώ και λίγες ώρες. Πληθαίνουν επίσης οι (πιο πειστικές) ανακοινώσεις και οι καταγγελίες συλλογικοτήτων και οργανώσεων για το γεγονός που δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν…