Στο αρχείο η καταγγελία Χαϊκάλη.

Αποπειράθηκαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη για ΠτΔ και τους κατέγραψε! (Video & ηχητικό)

| 19/12/2014

Θυμάστε τις ιστορίες περί αποστασιών και χρηματισμών που είχαν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα; Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης υποτιμούσαν τις καταγγελίες και επιχειρούσαν να αναδείξουν ως αστείες τις περιπτώσεις που είχαν αναφερθεί. Πιο δύσκολο φαίνεται να γίνεται τώρα το έργο τους, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης φαίνεται να έστησε μια πολύ καλή παγίδα σε αυτούς που τον προσέγγισαν. Την αποκάλυψη έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Λάκης Λαζόπουλος και στην συνέχεια επιβεβαίωσε και ο κ. Χαϊκάλης. Ο οποίος είπε ότι έχει καταθέσει το υλικό στον εισαγγελέα αλλά και στον κ. Λαζόπουλο (ως πρόσωπο του χώρου των ΜΜΕ και φίλος του βουλευτή και ηθοποιού). Η απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ως δέλεαρ το ποσό των 2-3 εκατ. ευρώ απο πρόσωπο γνωστό στους επιχειρησιακούς κύκλους όπως συνέχισε να καταγγέλει ο Παύλος Χαϊκάλης. Τόνισε δε, πως έχει καταθέσει το ηχητικό και οπτικό υλικό που επιβεβαιώνει τον χρηματισμό στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών κ. Παναγιωτόπουλο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο γνώστης της υπόθεσης ήταν και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος . Ο Παύλος Χαϊκάλης διευκρίνισε πως ο χρηματισμός εμπεριείχε συμφωνία με διαφημιστικές εταιρείες, μετρητά και διακανονισμό του δανείου του(!!) 

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις και θυμηθείτε τα κυρίαρχα στοιχεία της υπόθεσης:

-EDIT- Δευτέρα 22/12. 20:30:  Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση με τις καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη καθώς ο εισαγγελέας έκρινε πως πρόκειται για παράνομο υλικό.

Στο αρχείο μπαίνουν οι καταγγελίες για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη καθώς ο εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκρινε πως το μαγνητοσκοπημένο και ηχογραφημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΟ – Το Περιοδικό:

Μία τέτοια υπόθεση που αποτυπώνει πιο απροκάλυπτα από άλλες φορές την δυσωδία του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να μπαίνει στο αρχείο για τυπικούς λόγους χωρίς να γίνονται καν κάποιες τυπικές διαδικασίες όπως η άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.

Ακόμη κι αν ο Π. Χαϊκάλης είναι ο πιο αναξιόπιστος πολιτικός παράγοντας ή οτιδήποτε άλλο κακό, όπως παρουσιάζεται από τα προσφιλή ΜΜΕ, ζητάει ο ίδιος άνοιγμα των συνομιλιών του και να δοθούν όλες οι συνομιλίες στο φως της δημοσιότητας.

Η Δικαιοσύνη όμως φαίνεται σκόπιμα και απροκάλυπτα,να κάνει μόνο τα τυπικά και αυτά με το ζόρι (ας δει κανείς τα πρακτικά που διέρευσαν από την εξέταση Αποστολόπουλου). Τα ΜΜΕ επειδή καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πείσουν εύκολα, επιχειρούν να πλαισιώσουν την δικαστική  συγκάλυψη με τη συκοφάντηση του Χαϊκάλη ώστε τελικά να μείνει το μήνυμα ότι είτε οι καταγγέλοντες είναι και αυτοί ένοχοι είτε ότι έτσι λειτουργούν όλα, βρώμικα και παράνομα αλλά δεν μπορούν να αποδειχτούν.

Προκαλεί έντονο προβληματισμό λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα οι πυλώνες του πολιτικού συστήματος δεν φαίνεται να αγχώνονται ιδιαίτερα με το γεγονός ότι εμφανίζονται -λίγο ως πολύ- όλο και συχνότερα σαν … γκάνγκστερς.

-EDIT- Κυκλοφόρησε – διέρρευσε το ηχητικό ντοκουμέντο Χαϊκάλη διάρκειας 9 λεπτών της συνομιλίας Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου:

Εδώ μπορεί να δει το βίντεο και να ακούσει το ηχητικό όπως το ανήρτησε στο youtube το thepressproject.gr : link

Απόσπασμα από τους διαλόγους:

«Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι – επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (ΣΣ εννοεί τα χαρτονομίσματα) μήπως είναι ‘’χτυπημένα΄΄ από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως».

Η συνομιλία συνεχίζεται και ο Αποστολόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι θα «μοιράσει» και σε άλλους βουλευτές. «Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».

Πιο κάτω του εξηγεί πως θα τα «ξεπλύνει» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία και κατόπιν τοποθετήσεως τους σε ράβδους χρυσού. «Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα – λίγα. Δέκα – δέκα , είκοσι – είκοσι. Σιγά – σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου».

Ο Αποστολόπουλος επιμένει ότι η συναλλαγή πρέπει να γίνει πάραυτα: «Αν δεν το κάνουμε απευθείας δεν θα ψηφίσεις». Ο Χαϊκάλης αντιπροτείνει: « Αύριο το πρωί;». «Αύριο το πρωί όχι . Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου» του λέει ο Αποστολόπουλος.

Η νέα συνάντηση των δύο κανονίστηκε να γίνει αφού προηγηθεί η ανταλλαγή σχετικών μηνυμάτων στα κινητά. «Θα σου στείλω μήνυμα» αναφέρει ο Αποστολόπουλος. «Συνθηματικά, να μου γράφεις γκόμενα» απαντά ο Χαϊκάλης. «Όχι γκόμενα δεν σε γράφω» ξαναλέει ο Αποστολόπουλος. (πηγή: left.gr)

xaikalis2

Δείτε το αρχικό βίντεο με τη στιγμή της καταγγελίας:

Η επιχειρησιακή ομάδα Διώξης Ναρκωτικών και τα χρήματα από απαγωγές (;) [Ενημέρωση 12:00]

Εν τω μεταξύ το Κουτί της Πανδώρας (www.koutipandoras.gr) σε δημοσίευμά του αποκαλύπτει ότι έχει κατονομαστεί ο “ενδιάμεσος”, ο οποίος υπήρξε στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια δούλεψε ως σύμβουλος σε ελληνική και γερμανική Τράπεζα.  Με τον “ενδιάμεσο” μάλιστα, επιχείρησε να επικοινωνήσει το www.koutipandoras.gr αλλά δεν θέλησε να να κάνει καμία δήλωση.

Σίγουρα ενδιαφέρουσες είναι οι λεπτομέρειες της προσπάθειας χρηματισμού που αναφέρει το ρεπορτάζ όπου φέρεται να εμπλέκεται η Δίωξη Ναρκωτικών “η οποία παγίδευσε το σπίτι του Χαϊκάλη όπου θα γινόταν η τελική επαφή για τον χρηματισμό, αλλά ο ενδιάμεσος δεν εμφανίστηκε”.

Ο ενδιάμεσος  του χρηματισμού εμφανίζεται επίσης να λέει “πως το χρήμα θα ελεγχθεί ώστε να μην “χτυπάει” στην Τράπεζα, δηλαδή να μην προέρχεται από ληστεία και έχει σημανθεί. Του σημείωσε μάλιστα πως σε αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία γιατί σε χρηματισμούς που έγιναν προς άλλους, τμήμα των χρημάτων φάνηκε ότι προέρχονταν από την απαγωγή Παναγόπουλου”.

Δείτε όλο το αποκαλυπτικό άρθρο στο Κουτί της Πανδώρας.

Η συνέντευξη τύπου για το θέμα που έδωσε ο Πάνος Καμένος.[Ενημέρωση 13:45]

«Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος παρότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη. Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λεγόμενου κουμπαρά. Για το υλικό ρωτήθηκε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Καταγράψαμε την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Plaza, όπου ο μεσάζων επι μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.

Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφης του υλικου έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.

Προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.

Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.

Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ’αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε “καλά Χριστούγεννα και φεύγω”.

Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ελεγε ότι ήταν στελεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης.

Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο.

Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS.

Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας.

Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπο τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού».

«Τα στοιχεία υπήρξαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν δόθηκε στις επίσημες καταθέσεις για να μπορέσουμε να πιάσουμε επ’ αυτοφώρο τον μεσάζοντα. Όταν ακυρώθηκε η δεύτερη συνάντηση, με προτροπή του εισαγγελέα δόθηκε το όνομα. Ο μεσάζων είπε στον Χαϊκάλη ότι θα του κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Του είπαν ότι θα δημιουργήσουμε νέο κόμμα ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει τη φυγή του από τους ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Χαϊκάλης: Καταγράψαμε τα γεγονότα όπως έγιναν και η Δικαιοσύνη και ο κόσμος θα κρίνει. Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω και αμέσως απευθύνθηκα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί και αυτά που ακούγονται είναι πέραν κάθε φαντασίας. Την ώρα που εγώ βρισκόμουν στην Εισαγγελία, κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω, πρόσθεσε.