Συνέντευξη τύπου ΟΕΝΓΕ: "Να σταματήσουν τα ψέματα από την κυβέρνηση. Δεν έχουν κάνει ούτε αυτά που υποσχέθηκαν:"

| 01/04/2020

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου η ΟΕΝΓΕ, μια συνέντευξη που ήρθε να απαντήσει όπως είπε και η Δέσποινα Τοσονίδου, στα πρωταπριλιάτικα ψέματα που ακούμε τόσο καιρό από την κυβέρνηση. Στη συνέντευξη πήραν μέρος μέλη της Ομοσπονδίας και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και μέλη από σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία. Ο καθένας και η καθεμία παρουσίασε το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία, πώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε όσα έχει υποσχεθεί, πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση για υγειονομικούς και ασθενείς. “Προσπαθούν να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα, η οποία απέχει παρασάγκας από την εικόνα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά υγειονομικοί και ασθενείς“, δήλωσε αρχικά η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Ανάμεσα σε άλλα που ειπώθηκαν, να τονίσουμε ότι οι προσλήψεις προς το παρόν παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και οι ανάγκες σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καλύπτονται από μετακινήσεις προσωπικού, πράγμα ιδιαίτερα μη λειτουργικό και επικίνδυνο ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η όποια πρωτοβάθμια περίθαλψη υπάρχει σε περιφερειακά νοσοκομεία, αφού αποστελεχώνουν τμήματά τους για να στελεχώσουν άλλα τμήματα του ίδιου νοσοκομείου ή άλλα νοσοκομεία. Η ίδια μετακίνηση γίνεται και στα υλικά, αφού οι γιατροί καταγγέλλουν ότι στα νοσοκομεία δεν έχει φτάσει τίποτε από το υλικό που υποτίθεται έχει έρθει για βοήθεια από άλλες χώρες και αναγκάζονται να μοιράζονται μεταξύ τους τα ελάχιστα υλικά (μάσκες, γάντια, αναπνευστήρες) με βάση το ποιος είναι πιο εκτεθειμένος ή εκτεθειμένη άμεσα. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι υπάρχει ήδη αρκετό υγειονομικό προσωπικό σε καραντίνα ή που έχουν νοσήσει και για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αυτή, εκτός από μετακινήσεις, κόβουν και άδειες, πράγμα που καταλαβαίνουμε πόση εξάντληση μπορεί να προκαλεί στο εργαζόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το πιο σημαντικό από όλα, η ύπαρξη κρεβατιών ΜΕΘ είναι ακόμα υπό διερεύνηση φαίνεται για την κυβέρνηση. Οι γιατροί συνεχίζουν να φωνάζουν να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και να γίνει κανονική επίταξη των ιδιωτικών (και όχι να τους κάνουμε να θησαυρίζουν κιόλας με κρίσιμους πόρους που θα μπορούσαν να πάνε στο ΕΣΥ).  Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ήταν ήδη υπερπλήρεις, με σειρά διασωληνωμένων ασθενών να βρίσκονται σε αναμονή, πολύ πριν την έλευση της πανδημίας. Το θέμα είναι να υπάρξουν καινούργια κρεβάτια και να μη στερούμε κρεβάτια από πάσχοντες από άλλα νοσήματα. Στο Αττικό, νοσοκομείο αναφοράς, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 (!) επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ, κι αυτό γιατί έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα, όπως μας λένε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Ο Πάνος Παπανικολάου, γεν. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υγειονομικής βόμβας που βρίσκεται πίσω από την απόφαση της μετακίνησης των φοιτητών από τις  Φοιτητικές Εστίες των πόλεων στα χωριά τους.

Οι γιατροί συνεχίζουν να φωνάζουν για μόνιμους διορισμούς και στροφή της χρηματοδότησης στη δημόσια και όχι την ιδιωτική υγεία!

Επίσης καλούν σε κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα Υγείας

Παρακολουθήστε πιο αναλυτικά τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνουν στη συνέντευξη τύπου.

Γιατροί ΟΕΝΓΕ: Τέρμα τα Ψέματα!

Δείτε Live – Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ αποκλειστικά από τη σελίδα μας.Το βράδυ στις 21:00 #TaLemeMpalkoni (https://www.facebook.com/events/1058264161223655/) για να στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές/τριες και όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. #ΜένουμεΕνεργοί – δε σταματάμε τον αγώνα για την υγεία, την κοινωνία, την εργασία!

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Mittwoch, 1. April 2020