Συρία: Μια σύγκρουση χωρίς σύνορα

Κυριακή 8/11. Εκδήλωση του Περιοδικού και της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας για τον εμφύλιο πόλεμο και τους διεθνείς ανταγωνισμούς στην περιοχή

| 03/11/2015

Παρακολουθούμε ή συμμετέχουμε με όποιο τρόπο στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων που καταφθάνουν, ζωντανοί ή νεκροί, στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε ή συμμετέχουμε έχοντας την αίσθηση ότι το δράμα δεν θα σταματήσει όσο οι υπεύθυνοι ποντάρουν σε αυτό για να δημιουργήσουν ένα καινούργιο status quo. Και οι υπεύθυνοι είναι πλέον πολλοί. Και το καινούργιο status quo απαιτεί πολύ θάνατο ακόμα. Και είναι αυτό που πρέπει να σταματήσουμε. 

Μέχρι στιγμής έχουμε: Μια ισοπεδωμένη χώρα, χιλιάδες νεκρούς στο έδαφος, χιλιάδες στη θάλασσα και στην προσφυγιά.

Γιατί σπαράσσεται η Συρία; Πώς έφτασε εδώ; Ποιοι είναι οι βασικοί «παίχτες»; Πώς η ανθρώπινη ζωή και ο θάνατος γίνεται μοχλός γεωπολιτικών επιδιώξεων; Ένα σκληρό παιχνίδι ανταγωνισμών μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων που θα αφήσει πίσω του μια “αναδιαμορφωμένη” παγκόσμια πραγματικότητα.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας και toperiodiko.gr σάς καλούν να ανοίξουμε τη συζήτηση και να προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Συρία, τη Μέση Ανατολή, τις θάλασσες των ελληνικών νησιών και στους φράχτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκ μέρους του Περιοδικού θα μιλήσει η Ελένη Μαυρούλη και εκ μέρους της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας ο Κώστας Κούσιαντας

 Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 7.30 μμ, στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, Λασκαρίδου 134 (Καλλιθέα)

ekdilosi