Με απεργίες τιμούν και θρηνούν τους νεκρούς τους

Τουρκία: απεργίες, στάσεις εργασίας και ενημερώσεις εργαζομένων

| 13/10/2015

Με 48ωρη απεργία αντέδρασαν, καταρχήν, τέσσερα συνδικάτα στην Τουρκία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίου Τομέα (KESK), η Τουρκική Ένωση Μηχανικών και Επιμελητηρίων Αρχιτεκτόνων (ΤΜΜΟΒ), η Ομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων Εργατών (DISK) και η Τουρκική Ένωση Γιατρών (ΤΤΒ) ανακοίνωσαν, ήδη λίγες ώρες μετά την φονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ότι το τριήμερο πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, θα συνοδευτεί από απεργίες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό από στάσεις εργασίας και ενημερώσεις των εργαζομένων.

απεργια1

«Είμαστε θυμωμένοι, οργισμένοι και θρηνούμε…» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Μπεγιαζίτ Ιλχάν. Και συμπλήρωσε ότι το λουτρό αίματος συνέβη παρά το γεγονός ότι η «κυβέρνηση γνώριζε για την διαδήλωση και θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εγκαίρων». Θύμισε, δε, ότι οι αρχές δεν έχουν …καταφέρει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ταυτοποιήσουν τους δράστες τεσσάρων αντίστοιχων βομβιστικών επιθέσεων μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου σε Άδανα, Μερσίνα, Ντιγιάρμπακιρ και Σουρούζ. «Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας ενάντια σε αυτήν την φασιστική σφαγή» κατέληξε.

απεργια2

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Ιλχάν, ο πρόεδρος του DISK είπε ότι οι αρχές είχαν ενημερωθεί για την πραγματοποίηση της διαδήλωση (στην οποία συμμετείχαν και συνδικάτα) 20 ημέρες νωρίτερα, αλλά παρόλα αυτά τα κενά ασφαλείας ήταν τεράστια…

απεργια3