Το Περιοδικό και η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σας παρουσιάζουν (Σάββατο 31/10):

Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών! Εκδήλωση για τη συμφωνία TTIP και τους νέους γεωπολιτικούς συσχετισμούς

| 29/10/2015

Οι ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών και οι νέοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί

[Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις καινούργιες συμφωνίες και δεν τολμούσατε ούτε να φανταστείτε…]

Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών και των μεταξύ τους σχέσεων. Πρόκειται για τη, διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP, μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι αντικείμενο συζητήσεων που διεξάγονται στα κρυφά!

Η ΤΤΙΡ δεν είναι, απλώς, «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που στοχεύει στην πολυεπίπεδη οικονομική ανάπτυξη». Πρόκειται για μια συνολική επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, στην ασφάλεια των τροφίμων, στον πολιτισμό, στα όποια υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, στα προσωπικά δεδομένα, στην ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Η υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέψει στις αμερικανικές πολυεθνικές να ασκούν ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., απομονώνοντας ταυτόχρονα την Κίνα, Ρωσία, Ινδία, έρχεται ως αντεπίθεση και ταυτόχρονα απόπειρα εμπέδωσης της αμερικανικής κυριαρχίας στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, ύστερα από την ανάδυση των BRICS.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και ToPeriodikoGR αποφάσισαν να μιλήσουν για το θέμα και να προσπαθήσουν να κάνουν ξεκάθαρο τι είναι αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Από το Περιοδικό θα μιλήσει ο Δημήτρης Κεχρής, του οποίου το άρθρο επί του θέματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ενώ από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση θα μιλήσει ο Γιάννης Ευσταθίου.

Σάββατο 31/10, ώρα 7.30 μμΣτην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 12 κ’ Αιγαίου, Νέα Σμύρνη (στάση τραμ Αιγαίου)

stop ttip