ΦεστιβαλάΚι. Όλη η Κρήτη σε μια νύχτα Πανσελήνου

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη-Γκάζι

| 02/09/2014

Κάποιοι ίσως ήδη συμμετέχετε σε αυτό το φεστιβάλ. Πρόκειται για έναν θεσμό που διοργανώνεται με πολύπλευρη συμμετοχή του κοινού: φωτογραφίες, εικαστικά, μαντινάδες συγκεντρώνονται εδώ και καιρό για να παρουσιαστούν στο κοινό, το οποίο με πάθος αγαπάει την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

2013_09_14_00573

Το δεύτερο ΦεστιβαλάΚι είναι γεγονός, και μετά τις στάσεις του στην Κρήτη, έρχεται και στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη, με μουσικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του Κρητικού πολιτισμού. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Νίκος Ξυλούρης και ο Ερωτόκριτος παρουσιάζονται μέσα από μουσικά σχήματα και εικαστικές εκθέσεις, τα οποία συνδυάζονται με έκθεση φωτογραφίας από το κοινό, που για φέτος έχουν αποτυπώσει με τον φακό τους την Ορεινή Κρήτη, καθώς και με μαντινάδες για το φεγγάρι, καθώς το φεστιβάλ θα λάβει χώρα την ημέρα της πανσελήνου του Σεπτέμβρη.

2013_09_14_00570

Από μια κρητική βραδιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γεύσεις και οι χοροί. Όπως μας λένε οι διοργανωτές, πρόκειται για «ένα ταξίδι στην αυθεντική Κρήτη… Ως φεστιβάλ αλλά πρωτίστως ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για την Κρητική κουλτούρα, έρχεται να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας – με σύγχρονο τρόπο και μέσα – τις παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του νησιού μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα… για το αύριο.»

2013_09_14_00488

Οι φωτογραφίες τού άρθρου είναι από το περσινό ΦεστιβαλάΚι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην σελίδα facebook του φεστιβάλ (www.fb.com/festivalaki.gr) και στο www.festivalaki.gr

2013_09_14_00416