Χρυσή Αυγή και αστυνομία: οι αγαστές σχέσεις συνεχίζονται

Όταν η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια με τους φασίστες στο Πέραμα

| 19/01/2017

Φανταστικό σενάριο: Ο Α μαλώνει με τον Χ μέσα σε ένα χώρο. Ο Κ, φίλος του Α, μπαίνει στη μέση και λέει στον Α να βγει έξω για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο Α του λέει αρχικά, με πολύ τσαντίλα και με τις φλέβες να πετάγονται από το λαιμό: «Εγώ βγαίνω μόνος μου έξω και εσύ φωνάζεις; Τι έχεις πάθει γαμώτο ΣΗΜΕΡΑ;». Στη συνέχεια ο Α στον Κ πιο ήρεμος: «Έξω βγαίνω ρε ΦΙΛΕ. Έξω βγαίνω».

Ο φανταστικός διάλογος, που τελικά δεν είναι φανταστικός, διεξήχθη. Στο ρόλο του Α ήταν ο υπόδικος βουλευτής, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ και για σειρά κακουργηματικών πράξεων, Λαγός. Διεξήχθη μέσα σε ένα σχολείο που επρόκειτο να δεχθεί προσφυγόπουλα, στο Ν. Ικόνιο του Περάματος, όταν τραμπούκοι της ΧΑ εφόρμησαν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκπαιδευτικών, γονιών, ακόμη και παιδιών, για να διατρανώσουν την πίστη τους στην …άρια φυλή. Μια φυλή που στα σχολειά της δεν μπορεί να δεχτεί προσφυγόπουλα, παιδιά που σώθηκαν από τη φρίκη του πολέμου, παιδιά που για να αναστηθούν θέλουν, ψωμί, στέγη, γράμματα.

Ο αποδέκτης των όσων έλεγε ο Λαγός, που ξεκάθαρα συντόνιζε τους τραμπουκισμούς, δεν ήταν κάνα φιλαράκι του, ούτε συν-έλληνας οπαδός της ΧΑ, ήταν μέλος από την αστυνομική δύναμη που παρευρισκόταν στο περιστατικό. Στον οποίο ο Λαγός, όπως φαίνεται στο βίντεο, λέει ξεκάθαρα:

«Εμένα θα ρίξεις; Εγώ βγαίνω μόνος μου έξω και εσύ φωνάζεις; Τι έχεις πάθει γαμώτο ΣΗΜΕΡΑ; Έξω βγαίνω ρε ΦΙΛΕ. Έξω βγαίνω». (1:00)

Πραγματικά αναρωτιέται κανείς για την τόση οικειότητα…

Κι αν διερωτάστε τι έκανε η αστυνομική  δύναμη όσο διαδραματιζόταν το …ντου της Χρυσής Αυγής στο σχολείο; Η απάντηση είναι: απολύτως τίποτα. Και δεν ήταν μόνο το ντου, σε άλλο βίντεο που ανήρτησε το Υπουργείο παιδείας είναι εμφανείς και ξυλοδαρμοί ανθρώπων από τους …παλληκαράδες της Χρυσής Αυγής και του Λαγού. Τι έκανε πάλι η αστυνομία: Τίποτα απολύτως.

Γιατί τέτοια ασυλία;

Για την προκλητική ανοχή και προνομιακή σχέση αστυνομικών του ΑΤ Περάματος (;) με τους νέο-ναζί της οργανωτικής του Περάματος έχουν γίνει και άλλες φορές καταγγελίες, ειδικά κατά τη δίκη της ΧΑ. Χαρακτηριστικά  συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση, τον Σεπτέμβριο 2013 από μέλη της ΧΑ, είχαν αναφέρει ότι «η αστυνομία υπήρχε στον χώρο, στα 50-60 μέτρα. Δεν έκανε τίποτα. Απλά κοιτούσαν».

Κάποιοι γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό, ήδη από τότε που ξετυλίχθηκε το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της ΧΑ, πως υπάρχουν αστυνομικοί που υποθάλπουν τις βιαιοπραγίες της ΧΑ. Φαίνεται η πρακτική αυτή συνεχίζεται χωρίς να έχει αλλάξει κάτι…

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν των καταγγελιών αυτοπτών μαρτύρων ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί στην εισβολή ομάδας Χρυσαυγιτών.

Για να δούμε, αυτή τη φορά θα φτάσει το …μαχαίρι στο κόκαλο; Ή οι γνωστές εκλεκτικές σχέσεις θα συνεχίσουν;