1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών: Σκιτσάρω σημαίνει δημιουργώ!

Αθήνα, 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

| 23/09/2016

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, βρίσκονται πίσω από το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Στόχος του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.

Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το σχέδιο έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας όσο ποτέ. Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται και το σχέδιο κατέχει κυρίαρχη θέση. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσο χρόνο περνάμε μπροστά σε οθόνες και θα καταλάβουμε τη δύναμη που έχει η εικόνα σήμερα στην επικοινωνία.

Σχεδιάζω σημαίνει σκέφτομαι και σκιτσάρω σημαίνει δημιουργώ. Ακόμα και στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχύτητα, η ελευθερία και η αμεσότητα που χαρίζει το σχέδιο σε όσους το κατέχουν παραμένουν στον πυρήνα της σχεδιαστικής δημιουργίας. Η εμπειρία του σχεδιασμού παρέχει την ευκαιρία για δημιουργική σκέψη, εξερεύνηση, πειραματισμό, λύνει τα χέρια σε όσους το κατέχουν καλά, τους χαρίζει απλόχερα απρόσμενα και χαρούμενα “ατυχήματα” και φυσικά αποτελεί τη βάση για όλα τα μετέπειτα στάδια της δημιουργίας.

Μέσα στα επόμενα χρόνια εκτιμάται πως το σχέδιο θα εξελιχθεί σε μια υβριδική βιομηχανία που θα καταπιάνεται εξίσου με την τεχνολογία και την δημιουργικότητα. Ένα νέο κύμα σχεδιαστών, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα κληθούν να ενώσουν τους τομείς της έρευνας, της παραγωγής, της διάδρασης και της εφαρμογής της εικόνας για να λύσουν τα περίπλοκα προβλήματα του 21ου αιώνα, αλλά και να δημιουργήσουν νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους θα λάβουν χώρα στο ιστορικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου στο Σκίτσο, το Κόμικς, την Γελοιογραφία, την Καρικατούρα, το Animation, την Εικονογράφηση, το Grafiti, την Γραφιστική, το Τατουάζ, τα Video Games, την Φωτογραφία, τον Κινηματογράφο, το Concept Art, τα Visual Effects, οι οποίοι θα μιλήσουν για την δουλειά τους και θα πραγματοποιήσουν ανοικτά Masterclasses και Workshops.

Δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ θα έχουν οι νέοι δημιουργοί fanzin artists παρουσιάζοντας τις δικές τους φρέσκες ιδέες.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και θα ανακοινωθούν οι νικητές του παιδικού διαγωνισμού «Σκυλίσια Ζωή».

info

Από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου από τις 12 έως τις 9 μμ

Τόπος: Θήρας 19, πλατεία Αμερικής

Είσοδος Ελεύθερη

Για πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και για κρατήσεις θέσεων στα workshop

μπείτε στο :www.appliedartsfestival.com

Facebook: https://www.facebook.com/appliedartsfestival/

Διοργάνωση: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης : www.ornerakis.com

τηλ. : 2108665611

%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b5%cf%82