11 Φλεβάρη του 2015: Ο Ντράγκι πήρε τ' όπλο του και οι λαοί τους δρόμους.

Είτε με χιόνι είτε με βροχή...

| 11/02/2015

Το έναυσμα είχε δοθεί ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη μετά τις απειλητικές κινήσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ (προεξάρχοντος του κ. Ντράγκι) και των εγγράφων του Βερολίνου που διεμήνυαν ότι δεν θα κάνουν δεκτά τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης για ακύρωση μέτρων της μνημονιακής πολιτικής. Το επόμενο ραντεβού δεν άργησε να προγραμματιστεί επίσης.

Την Τετάρτη 11/2 προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, μία μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την Ελλάδα, το χρέος, την παράταση ή όχι του μνημονίου και τη λεγόμενη συμφωνία ‘γέφυρα” που προπαγανδίζει η ελληνική κυβέρνηση. Για την ίδια μέρα εμφανίστηκαν καλέσματα κατ’ αρχήν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από το βήμα της Βουλής αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επίσης κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει στις κινητοποιήσεις, όπως αντίστοιχα κινητοποιούνται και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες αριστερές οργανώσεις.

Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου, οι διοργανωτές από χτες δηλώνουν με όλους τους τρόπους, πως δεν θα τους σταματήσουν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το Περιοδικό για τη διατάραξη της Κοινής Ησυχίας θα είναι κι αυτό εκεί, είτε με χιόνι, είτε με βροχή…

Τα κύρια καλέσματα (και μέσα από το διαδίκτυο) για την Αθήνα και άλλα μέρη είναι τα εξής:

[hr]

1. 11/2: Ανάσα Αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα

[hr]

sintagma

Το κείμενο του καλέσματος: 

Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι!

Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.

Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Θα νικήσουμε!

[hr]

[hr]

2. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ EUROGROUP!  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

[hr]

sintagma4

Το κείμενο του καλέσματος :

ΕΕ και ΕΚΤ προσπαθούν να στριμώξουν την ελληνική κυβέρνηση με μαφιόζικους εκβιασμούς για διακοπή ρευστότητας! Θέλουν να πετύχουν ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, να συνεχίσουν τη λιτότητα που έχει φέρει στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε!

Τους απαντάμε:

– ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί! Να τα πάρετε από τους τραπεζίτες που δημιούργησαν το χρέος!

– ΔΕΝ εκβιαζόμαστε! Η επιβίωσή μας και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από τα κέρδη σας!

– ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Δεν χρειαζόμαστε τρόικες και μνημόνια! Κανένας συμβιβασμός με όσους πέρασαν τη θηλειά στο λαιμό του ελληνικού λαού!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ EUROGROUP, ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2, ΣΤΙΣ 6ΜΜ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συνειδητά, το συγκεκριμένο κάλεσμα δεν αποτελεί κάλεσμα «στήριξης της κυβέρνησης». Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Γι’αυτό και προτάξαμε το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! Καλούμε και την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς, να μη δεχτεί ούτε ένα μέτρο λιτότητας στο όνομα ενός ληστρικού, άδικου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός. Προτάσσουμε τις ανάγκες των εργαζόμενων και των ανέργων, το δικαίωμα του λαού στη ζωή και την αξιοπρέπεια, την ανάγκη για άμεση ανακούφιση ενός κόσμου που εδώ και πέντε χρόνια συνεχώς εξαθλιώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να χωράμε όλες και όλοι, όποια κι αν είναι η γνώμη μας για την κυβέρνηση! Η κυβέρνηση οφείλει να ταχθεί με την πλευρά του λαού και όχι το αντίθετο!

[hr]

[hr]

3. “Ανάσα αξιοπρέπειας” στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις την ημέρα του έκτακτου Eurogroup

[hr]

sintagma3

Δείτε το κείμενο του καλέσματος:

Ανάσα αξιοπρέπειας

Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε

Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Θα νικήσουμε!

[hr]

4. Κάλεσμα σε πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

[hr]

3denΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή επίσης στην κινητοποίηση της Τετάρτης, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6:30 και πορεία μέσω του Συντάγματος προς τα γραφεία της ΕΕ (τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος) και στη συνέχεια επιστροφή και πάλι στο χώρο του Συντάγματος.

Απόσπασμα από το κείμενο του καλέσματος:

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Δεν περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να  οργανώσουμε την εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας, να εξασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας, να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.  Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους  στο τιμόνι της κοινωνίας.

[hr]

[hr]

5. Κάλεσμα σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας – Κύμα Αλληλεγγύης στην Ευρώπη!

[hr]

greeceachance

#ΜΑΖΙ – All Together!

Το κάλεσμα που υπήρξε για τη Θεσσαλονίκη μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και διαδόθηκε ευρέως , βοηθώντας περαιτέρω τα καλέσματα που οργανώνονταν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα και ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Βίντεο – προπαγανδιστικό του #mazi:

Εδώ το κάλεσμα της Θεσσαλονίκης σε ελληνικά και αγγλικά:

GR:

Με ομοψυχία. Ακόμη και χωρίς απόλυτη ομοφωνία.
Συλλαλητήριο στην πλατεία Λευκού Πύργου την ημέρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί το Ελληνικό χρέος.
Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στις πλατείες.
Όλοι Μαζί, όπως τότε τον Μάιο του 2011.
Αποφασισμένοι αυτή τη φορά και πιο συνειδητοποιημένοι.
Αυθόρμητα και ειρηνικά, χωρίς κόμματα, σημαίες, πλακάτ και ιδεοληψίες.
Όλοι Μαζί σε όλη την Ελλάδα, αλλά και All Together με τον Ευρωπαϊκό Νότο και το Βορρά, να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει Όλοι Μαζί να απαιτήσουμε ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην “πολιτισμένη” Ευρώπη.
Όχι άλλα τεχνητά χρέη σε λαούς, που δημιουργούν οι τραπεζίτες.
Όλοι Μαζί. All Together.

EN:
In unity. No matter if we lack unanimity.
A political rally in the area of the White Tower on the day when the Greek Government will be negotiating the Greek public debt in Brussels.
It is about time to gather again in the squares.
All together, like in May 2011.
This time even more decisive and more confident.
On impulse and in peace, skipping political identities, flags, banners and ideological boundaries.
All together, all over Greece as well as together with Southern and Northern European countries, let’s sent our message to Europe and to the World. Beyond statistics and financial rates we all together have to demand independence, democracy, justice and dignity, principles supposed to be granted in ‘civilized’ Europe.
No more artificial debt on the shoulders of our nations, generated by bank owners.
All together.

Εδώ ο διαδραστικός χάρτης με τις μέχρι τώρα προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη:

Ενδεικτικά οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις καλεσμάτων:

Event links: Αθήνα – Athens: https://www.facebook.com/events/1416439545315784/?fref=tshttps://www.facebook.com/events/1456814541227075/?ref=4 Θεσσαλονίκη – Thessaloniki:https://www.facebook.com/events/1555015281403199/?source=1 Χανιά – Chania (Crete): https://www.facebook.com/events/1535813133339808/?fref=ts Ηράκλειο – Irakleio (Crete): https://www.facebook.com/events/1581224912095381/?ref_newsfeed_story_type=regular Πάτρα – Patras: https://www.facebook.com/events/444402819057260/ Λαμία – Lamia: https://www.facebook.com/events/1394520704187669/ Βόλος – Volos: https://www.facebook.com/events/573916049378673/ Καστοριά – Kastoria: https://www.facebook.com/events/386105781571453/?ref_newsfeed_story_type=regular Ρέθυμνο – Rethimno (Crete): https://www.facebook.com/events/362412387275001/?ref_newsfeed_story_type=regularΛευκωσία – Nicosia (Cyprus): https://www.facebook.com/events/1569624856588095/?ref=4 Κάλυμνος -Kalymnos: http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2015/02/blog-post_3.html Λέσβος – Lesvos: https://www.facebook.com/events/1525174067745425/

[hr]

[hr]

6. Κινητοποίηση και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

[hr]

Συλλαλητήριο είχε καλεστεί από τους εργαζόμενους – απολυμένους της ΕΡΤ με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία της. Στην κινητοποίηση που είχε καλεστεί πριν τις τελευταίες εξελίξεις και τις συγκεντρώσεις εν’ όψει του Eurogroup καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ERTOPEN, ενώ στηρίζουν και άλλα σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες. Η ώρα συγκέντρωσης είναι νωρίτερα από τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, ο τόπος είναι ο γνωστός, το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, και αναμένεται και ο κόσμος από εκεί να ενωθεί αργότερα με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.

ertopen

Το κείμενο του καλέσματος:

20 μήνες αγώνα των εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ συμπληρώνονται την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να δώσουν, στο συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο της 11ης Φεβρουαρίου, χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια μέρα στο Σύνταγμα και αλλού.

Τονίζουν πως οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας πραγματικός δημόσιος πυλώνας ενημέρωσης, ο οποίος θα πληροφορεί υπεύθυνα τον λαό κόντρα στην προπαγάνδα των ιδιωτικών φιλομνημονιακών μέσων.

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το συλλαλητήριο στην Αγία Παρασκευή 11/2 και ώρα 17:30.

****

mazi

 57