Στη Φλώρινα σκοτώνουν τις αρκούδες (και όχι μόνο όταν γεράσουν)

Συνηθισμένη η εξόντωση των ζώων υπό εξαφάνιση καταγγέλει ο Αρκτούρος

| 11/04/2017

Μία  (ακόμα) άσχημη είδηση που προκαλεί αηδία και εκνευρισμό κυκλοφόρησε σήμερα. Μία ακόμα αρκούδα, ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση, βρέθηκε δηλητηριασμένη από, το λιγότερο, ασυνείδητους, στα όρια της Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Στεφάνου από τον Αρκτούρο δήλωσε, ότι η οργάνωση είχε ειδοποιηθεί για την παρουσία αρκούδας κοντά στην πόλη, αλλά όταν έσπευσε στο σημείο, το ζώο ήταν ήδη νεκρό και παρουσίαζε, σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας, σοβαρές ενδείξεις δηλητηρίασης.

225043-492c3a800583d8e7df37aab27fda1ea6

«Το γεγονός ότι βρέθηκε μέσα σε νερό είναι σημάδι δηλητηρίασης γιατί μετά την κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος, το ζώο διψάει πολύ. Στη δηλητηρίαση συνηγορεί και το ότι τα εσωτερικά της όργανα ήταν διεσταλμένα» εξήγησε ο ίδιος.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα πιστοποιηθούν όταν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την οργάνωση ωστόσο, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, αν και παράνομη, αποτελεί, δυστυχώς, συνήθη πρακτική.

«Σκοπός της δηλητηρίασης είναι η εξόντωση ζώων που θεωρούνται λανθασμένα ως επιβλαβή όπως ο λύκος και η αλεπού, καθώς και της αρκούδας ή αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, σπάνια και απειλούμενα ζώα, αλλά και κυνηγετικοί και ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι πέφτουν θύματα της παράνομης αυτής πρακτικής, αλλά αντιμετωπίζονται ως “παράπλευρες απώλειες”», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

dilitiriasmeni_arkoyda_ston_olympo

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ