13/12/17: Καταθέτει ο Δ. Κουσουρής για την υπόθεση του "Περίανδρου" το 1998

Την Τετάρτη ξεκινάει η κατάθεση των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

| 12/12/2017

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων και των μαρτύρων κατηγορίας, η δίκη της Χρυσής Αυγής περνάει στη φάση εξέτασης των μαρτύρων πολιτικής αγωγής.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα θα προσέλθει, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9.00, ο καθηγητής Δημήτρης Κουσουρής, θύμα δολοφονικής επίθεσης από ομάδα κρούσης της οργάνωσης το 1998 με επικεφαλής τον αμετάκλητα καταδικασμένο Αντώνη “Περίανδρο” Ανδρουτσόπουλο, τότε νούμερο 2 της οργάνωσης. Η δικάσιμος θα πραγματοποιηθεί στην δικαστική αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Το 2014 υπήρξε μία συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση του Περίανδρου, ο οποίος μαζί με ομάδα περίπου 10 ατόμων αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουσουρή στις 16 Ιουνίου 1998. Ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος μετά τη δίκη διαχώρισε τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή και ειδικά τον ηγετικό της πυρήνα. Τον Ιούνιο του 2011 διατύπωσε μάλιστα βαριές κατηγορίες εναντίον του ίδιου του Μιχαλολιάκου. Μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Ανδρουτσόπουλου, όπου μέσα από τις συνομιλίες αποκαλύπτονται ονόματα και πολύ συγκεκριμένες αναφορές στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και γύρω από την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η JAILGOLDENDAWN αναδημοσιεύσει τότε το κείμενο του Ιού (με τον πρωτότυπο τίτλο “Περίανδρος εναντίον Κάτμαν”, όπου ως Κάτμαν αναφέρεται από τον Περίανδρο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κοροϊδευτικά) για τις νεότερες αποκαλύψεις σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Η ομολογία του Περίανδρου ότι παρών στην απόπειρα ήταν ο Παναγιώταρος και ότι ο Μιχαλολιάκος έδωσε εντολή για την επίθεση είναι αυτό που λέμε game-changer για την υπόθεση Χρυσή Αυγή. Θυμηθείτε ότι στους “σύντομους πυρήνες” της Χρυσης Αυγής, ένα από τα βασικά μαθήματα για τα δόκιμα μέλη είναι η απόπειρα δολοφονίας Κουσουρή με την εξής περιγραφή:

Ομάδα μελών της Χ.Α. βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων με σαφή εντολή να αποχωρήσει λόγω πληροφοριών για βέβαια πρόκληση και προβοκάτσια από αριστεριστές που βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Ένα άτομο παράκουσε την άμεση εντολή του αρχηγού με αποτέλεσμα η βίαιη συμπλοκή που ακολούθησε να οδηγήσει στη μετά από χρόνια συλληψή του (οικειοθελώς) αφού ποτέ δεν παραδόθηκε αλλά διέφυγε. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε άλλοθι για το σύστημα να αρχίσει ένα ανελέητο κυνηγητό των μελών, των στελεχών και του αρχηγού της Χ.Α., που ουσιαστικά επρόκειτο για καθαρή πολιτική δίωξη. (Αν θες αναφέρεσαι σε ονόματα, ανάλογα σε ποιους απευθύνεσαι. Εμείς το πάμε κατά περίπτωση).” Βέβαια, ο Περίανδρος δίνει μια εντελώς διαφορετική μαρτυρία…

Το κάλεσμα της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Κλειούς Παπαπαντολέων να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Κουσουρή θυμίζει στην δικαστική εξουσία τα αυτονόητα. Σε κάθε “φυσιολογική χώρα” (όπως είναι το μότο των κυβερνώντων) αποκαλύψεις σαν κι αυτές των τελευταίων βδομάδων θα επέτασσαν το εκ νέου άνοιγμα της δικογραφίας. Ένα τέτοιο σενάριο προκαλεί ρίγη στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κλήση του Περίανδρου από την Εισαγγελία είναι ένας εφιάλτης για τον Μιχαλολιάκο, αφού στην ουσία τον καθιστά όμηρο του χειρότερου εχθρού του. Μετά από τόσα χρόνια εξορίας του Περίανδρου (που υποτιμητικά αναφερόταν από τους Χρυσαυγίτες ως “ποινικός”), η κατάσταση έχει αντιστραφεί: είναι τώρα ο Μιχαλολιάκος που είναι ο “ποινικός”. Και είναι ο Ανδρουτσόπουλος αυτός που θα σφυρίζει αδιάφορα, όταν ο “Αρχηγός” της Χρυσής Αυγής κληθεί να λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή.

Δείτε και εδώ το δημοσίευμα της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα, που αναδημοσιεύει η jailgoldendawn από το Έθνος, 2/11/2014, στο οποίο αναφέρονται οι συνομιλίες του Ανδρουτσόπουλου που ξανανοίγουν την υπόθεση του 1998«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα… Με τρέμουν… Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του ’98 στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό…», αναφέρεται σε αυτές μαζί με πολλά άλλα.