18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Μια εβδομάδα, πρεμιέρες

| 22/03/2017

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του!

18 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες σινεφίλ να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του.

 Στην 18η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιφυλάσσει εκπλήξεις, ώστε μέσα σε 7 ημέρες γεμάτες προβολές, να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας που φέτος εκπροσωπείται στο φεστιβάλ από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία.

Με 44 ταινίες συνολικά, τέσσερα τμήματα και παράλληλες εκδηλώσεις, η διοργάνωση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό κινηματογραφικής πρότασης. Στο διαγωνιστικό τμήμα με 11 ταινίες, που ήδη έχουν πάρει διανομή για τις αίθουσες, το “Πανόραμα” ως το πιο ενδιαφέρον σινεφιλικά τμήμα, με ταινίες σε πρώτη (και ίσως δυστυχώς μοναδική) προβολή στην χώρα μας και το παράλληλο τμήμα μουσικής και σινεμά με κλασικές αλλά και σπάνιες ταινίες που βρίσκουν αυτή την τομή των δυο τεχνών, η μια εβδομάδα δεν μοιάζει αρκετή.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ, τις ταινίες που σας ενδιαφέρουν, όπως και κατεβάστε τον κατάλογο.

*Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €

*Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, ΑΣΤΟΡ, γενική είσοδος :6 €.