Η εργατική 1η Μάη τιμήθηκε και φέτος όπως της αρμόζει!

| 01/05/2020

Η εργατική 1η Μάη τιμήθηκε και φέτος όπως της αρμόζει!

Εργατικά σωματεία και οργανώσεις πλημμύρησαν το κέντρο της Αθήνας ως το Σύνταγμα με τα συνθήματα να στοχεύουν άμεσα και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που προκαλεί ιούς και πανδημίες όπως και τους σχεδιασμένους αντεργατικούς χειρισμούς της κυβέρνησης που εκμεταλλεύτηκε την σημερινή, χρήσιμη για αυτή, συγκυρία. Απαίτησαν να παρθούν πίσω όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττουν πολυεπίπεδα την ζωή των εργαζομένων και του λαού ολόκληρου, πράξεις που στην πράξη είναι άλλη μια απόδειξη της κυβέρνησης πως συντάσσεται με τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Τόνισαν πως την νέα κρίση δεν θα την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι.

Εν μέσω καραντίνας, τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας, το εργατικό κίνημα απέδειξε πως τιμάει στην πράξη την προστασία της υγείας του λαού, μην ξεχνώντας τους αγωνιστές της τάξης τους, του υγειονομικούς εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κρατώντας ταυτόχρονα σφιχτά την ιστορική αλυσίδα που συνδέει τους εργατικούς αγώνες του παρελθόντος για δουλειά, καλύτερους όρους εργασίας και ζωής με δικαιώματα με την «εξαιρετική» για φέτος κατάσταση. Μια κατάσταση που έφερε στο προσκήνιο όλα τα όρια και τις αντιφάσεις του συστήματος και των κυβερνήσεων που το διαχειρίζονται.

(Το παρόν θα ανανεώνεται με νέες εικόνες των πρωτομαγιάτων συγκεντρώσεων.)

Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Σκυλλάκου, Μάριου Λώλου, Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, covid19: κανένασ μόνοσ / καμία μόνη, 902.gr